La Bisbal es bolca amb els joves d'Altsasu

INTERVÉ: Pere Maruny, col·lectiu Poble Solidari

La Bisbal d'Empordà es bolca amb els joves d'Altsasu. Dissabte ple d'activitat a la capital baixempordanesa, amb una llarga jornada d'actes impulsada pel col·lectiu Poble Solidari, que ha nascut amb aquest esdeveniment. 

El cas dels joves navarresos ha estat un dels que més ha destacat a l'agenda mediàtica espanyola recent. Vuit joves immersos en una baralla de bar amb uns agents de la Guàrdia Civil fora de servei afronten penes d'entre dos i tretze anys de presó. Per denunciar-ho, un grup de bisbalencs es van unir sota el nom Poble Solidari i el que havia de començar essent un acte senzill ha acabat convertint-se en una completa jornada  amb el suport dels ajuntaments de la Bisbal i Corçà iniciat amb rebuda institucional a familiars de tres dels encausats i continuat amb una cercavila amb els Dracs, els Geganters i els Voltors, una xerrada amb noms com David Fernández i Benet Salellas, una arrossada solidària i concerts de La Sirena Afònica, Mazoni, Pau Blanc, Sanjosex, El Toubab, El Último Veneno i Miquel Abras.

En el context polític i social actual ha estat inevitable establir complicitats entre el cas d'Altsasu i el dels presos polítics catalans. Amb tot això, Poble Solidari ha anunciat que acaba de néixer però té la perspectiva de seguir organitzant més actes com aquest. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política