Nou vial al barri de Sant Josep a Esclanyà per millorar la mobilitat

INTERVÉ: Joan Loureiro, alcalde de Begur

El mes de gener començaran dues obres importants al barri de Sant Josep a Esclanyà. Per una banda s'obrirà un nou vial ja al terme municipal de Palafrugell per poder donar sortida als veïns dels carrers Xaloc Gregal i Mestral. L'altra actuació serà l'acondicionament de l'aparcament públic i el parc infantil de l'avinguda Sant Josep.

Les obres que estan a punt de licitar-se costaran uns 400 mil euros.

Amb el nou vial, l’actual carrer d’entrada al barri, l’avinguda de Sant Josep, serà només d’entrada, mentre els tres vials transversals seran de sortida en direcció al nou vial que s’ha de fer al terme de Palafrugell i que assumirà Begur. A més, la nova vialitat comportarà una reordenació de l’aparcament en aquests carrers on només s'hi podrà aparcar a un costat.

Paral·lelament, s’executarà la millora de l’aparcament existent, al principi de l’avinguda Sant Josep, amb una nova reorganització, guanyant més places, a part de fer  nou el parc infantil. Dins la reordenació del pàrquing, però, desapareix la zona de contenidors, ja que el barri està integrat en la recollida porta a porta. El nou parc infantil es farà davant mateix el carrer, creant entre els dos espais una zona d’esbarjo per seure amb arbres, com també es farà a l’altra costat de l’entrada al pàrquing

El govern s'havia proposat com a prioritat actuar urbanísticament en aquest barri però saben que caldrà fer-hi més inversions.

Al local polivalent d'Esclanyà s'hi exposen aquests dos projectes urbanístics que afecten el barri de Sant Josep.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política