ERC és el partit que més llistes presenta al Baix Empordà

ERC és el partit que més llistes presenta al Baix Empordà
Baix Empordà

Data: 25/04/2019

ERC és el partit que més candidatures presentarà el 26 de maig al Baix Empordà. Els republicans han presentat 25 llistes seguits de prop per JxC que n'ha presentat 20. El PSC és el tercer partit que més candidatures ha presentat amb un total de 16.

La Junta Electoral de Zona ha publicat les llistes per les eleccions municipals a l'espera de la seva proclamació definitiva a finals de mes. En els 36 municipis que té el Baix Empordà s'han presentat 316 llistes.

Emergeixen Tots per l'Empordà i C's

Aquestes eleccions, una part del municipalisme independent s'ha unit a la marca Tots per l'Empordà (TxlE) que presenta 12 candidatures amb l'objectiu d'afiançar la seva presència al Consell Comarcal i arribar a la Diputació de Girona, on una agrupació similar de partits de La Selva ja té representació.

El PP perd la seva llista a La Bisbal d'Empordà però aconsegueix retenir fins a 11 candidatures, algunes d'elles 'fantasma' amb gent de fora el poble. Una tàctica que els populars ja han fet servir en alguna altra ocasió.

Al costat de Tots per l'Emprodà destaca l'emergència de C's que farà fins a 8 llistes, la majoria als municipis més grans de la comarca però també en indrets més petits com Forallac.

ECP tindrà presència en 6 municipis i la CUP en cinc mentre que l'altra bloc municipalista, el format pels partits lligats a la UPM, amb presència a Torroella i Sant Feliu de Guíxols, sumarà 3 llistes.

Quatre pobles amb un únic partit

L'efervecència política del país en els darrers anys ha disparat el nombre de candidatures independents i no lligades a cap partit. Fins a 10 llistes no tenen 'padrins' a nivell supramunicipal, amb el cas curiós de Rupià on una agrupació d'electors és l'únic partit que es presenta. El cas de Rupià, sense diversitat de partits, no és l'únic. També hi ha La PeraPalau-Sator i Parlavà. On només hi ha ERC. Fa uns anys qui tenia l'hegemonia en aquests indrets petits era CiU.

Una altra dada sorprenent és que Podemos es presentarà per separat de la marca En Comú-Podem a Santa Cristina d'Aro i Castell-Platja d'Aro. 

Com a curiositat a Foixà es tornarà a presentar Escons En Blanc. Un partit que va treure dos regidors l'anterior legislatura però que no han exercit mai. I és que la formació es proposa donar representació al vot en blanc deixant buits els seients que aconsegueixen a les urnes.

Sense rastre de PxC però presència de Som Catalans

La racista PxC no presentarà cap llista, a diferència de fa quatre anys, però l'extrema dreta si que tindrà presència, en aquest cas a través del partit SOM Catalans. Una formació islamòfoba i independentista.

A l'hora de fer el recompte de partits cal tenir en compte que molts no es presenten amb les sigles de la formació en qüestió però si computen per ella en òrgans supramunicipals. Per exemple les sigles Candidatura de Progrés (CP) o Acord Municipal (AM) computen pel PSC i ERC i en alguns casos una mateixa formació com Avancem-MES pot computar per tres partits diferents. Independent, en el cas de Calonge i Sant Antoni, ERC en el cas de Corçà o UPM en el cas de Sant Feliu de Guíxols.

Els municipis amb més llistes són Santa Cristina d'Aro i Sant Feliu de Guíxols on n'hi ha 10.


 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política