Sis ajuntaments del Baix Empordà ja saben qui serà el seu Alcalde

Ignasi Sabater, Josep Oliveras, Oriol Balliu, Joan Sabrià, Joaquim Sabrià i Daniel Serrano no necessiten estar pendents dels resultats electorals per saber que seran alcaldes. Com ells, fins a un centenar de persones ja saben que seran els encarregats de liderar els ajuntaments dels seus municipis.

A Verges Ignasi Sabater repetirà d'Alcalde perquè ni ERC ni JxC, rivals polítics el 2015, s'han presentat als comicis deixant la CUP com a única opció pels vergelitans i vergelitanes.  ERC, ja sap que tindrà tres municipis. Palau-Sator amb Joan Sabrià al capdavant; Parlavà amb Joaquim Sabrià i La Pera, amb la llista Assemblea Municipal de la Pera lligada al partit republicà. L'alcalde serà Oriol Balliu.

A Rupià no s'ha presentat cap llista de partits tradicionals i ho ha fet l'Agrupació d'Electors Som Rupià, que té d'únic cap de llista al poble Daniel Serrano.

Cas a part i especial és Foixà on es presenten dues llistes però Josep Oliveras, de JxC, ja sap que serà alcalde. I és que els seu rival és un partit que mai pren possessió del càrrec perquè el seu objectiu és donar visibilitat al vot en blanc. Com ha passat aquesta legislatura Escons En Blanc si es confirma que té edils, deixarà les cadires buides.

En el conjunt del país en 113 municipis les eleccions només han estat cosa d'un. Són habitualment pobles petites, de menys de 500 habitants on hi ha una llista o bé d'ERC o bé de JxC. La majoria de casos s'han trobat a la demarcació de Girona amb 37 pobles amb una única llista electoral.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política