La repressió judicial contra els polítics catalans marca l'acte d'homenatge a Companys

Intervenen: Marc Sanglas, diputat d'ERC / Montse Rovira, portaveu d'ERC Castell-Platja d'Aro

Castell d'Aro va commemorar els 78 anys de l'afusellament del president Lluís Companys en un acte marcat pel primer aniversari de l'empresonament dels Jordis i carregat de reivindicacions de llibertat. 

A l'homenatge, organitzat tradicionalment per Esquerra Republicana, va quedar pal·lès que l'assassinat del president de la Generalitat és una ferida que encara sagna i en el context polític actual, va ser inevitable teixir paral·lelismes. 

El diputat d'Esquerra Republicana al Parlament, Marc Sanglas, va reclamar l'alliberament dels qui considera inqüestionablement presos poítics. Va afirmar que cal reivindicar que la repressió política ha existit sempre a Catalunya i que la "marca Espanya", com en l'època de Companys, continua sense acceptar les diferències polítiques. 

Amb la tendència política actual, per la secció local d'Esquerra Republicana és inevitable que una jornada commemorativa esdevingui un acte reivindicatiu de llibertat. 

Durant els parlaments, es va recordar que l'alliberament dels presos i el retorn dels exiliats és un objectiu de la causa independentista però que no pot ser la meta final. Es va sentenciar que s'acosten "judicis terribles" i que cal estar preparats. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política