Dissabte s'inicia la tercera fase del procés de participació ciutadana 2019 de Palamós

Dissabte s'inicia la tercera fase del procés de participació ciutadana 2019 de Palamós
Palamós

Data: 25/10/2018

El proper dissabte, 27 d'octubre, el procés participatiu “Pressupostos Participats 2019” de Palamós, encetarà la seva tercera fase en la qual els ciutadans escolliran entre un total de quaranta projectes resultants de la recollida de propostes realitzada durant el passat mes de setembre, i on els palamosins i les palamosines van aportar les seves propostes sobre quin ha de ser el destí d'una part de les inversions (100.000 euros) del pressupost municipal de 2019.
 
Aquesta assemblea de priorització de propostes és oberta a la participació de tothom, i tindrà lloc de 10 a 13 h, a l'Espai d'Entitats.
Les diverses sessions participatives i la recollida de propostes realitzades des del setembre han donat com resultat un total de 181 propostes dels ciutadans. Aquestes accions s'han reduit a una quarentena un cop s'han validat a nivell tècnic i d'acord als criteris establerts en la convocatòria d'aquest procés de participació, que vincula el destí d'aquest pressupost d'inversions a projectes relacionades amb el manteniment i millora dels equipaments, l'urbanisme, la mobilitat o l'arranjament de l'espai públic.
 
L'Assamblea de dissabte haurà de prioritzar aquells projectes més rellevants pel municipi i d'acord amb el pressupost fixat (100.000 euros), d'entre les quaranta propostes finalment validades.
 
Procés de votacions
Un cop l'assemblea de dissabte esculli les propostes prioriàries, els ciutadans decidiran quines seran finalment les definitives mitjançant un procés de votació que es durà a terme de l'1 al 31 de desembre.
 
Les votacions es podran fer de manera telemàtica, a través del web participa.palamos.cat, o bé mitjançant les butlletes de participació que es es podran recollir, i un cop omplertes també dipositar, a l'Oficina d'Atenció Ciutdana (OAC) ubicada a l'edifici de l'Ajuntament, la Biblioteca municipal o el Punt Jove.
 
El dia 16 de gener, resultat de la votació
Un cop tancat el procés de votació (31 de desembre) i després de valorar quines són les propostes més votades, el dia 16 de gener a les 19 h, l'Ajuntament de Palamós farà públic el resultat mitjançant un acte informatiu de retorn i avaluació obert a tothom, que tindrà lloc a l'Espai d'Entitats ubicat a l'edifici del teatre La Gorga.
 
El passat dia 16 d'octubre l’Ajuntament de Palamós va aprovar el pressupost municipal de 2019, que puja a un total de 23.816.200 euros, dels quals 1.690.000 euros són destinats a inversions.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política