El ple de Sant Feliu aprova un crèdit per inversions que l'oposició veu electoralistes

El ple de Sant Feliu aprova un crèdit per inversions que l'oposició veu electoralistes
Intervenen: Josep Melcior, Regidor d'Hisenda; Jordi Lluveras, portaveu GdC; Dolors Ligero, portaveu PDeCAT; Carles Motas, Alcalde - VÍDEO EN PROCÉS

L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha aprovat un crèdit extraordinari per fer  inversions per valor d'1,4 milions d'euros, la majoria dels quals destinats a millores en neteja viària, i bona part de la resta en els projectes estratègics de l'equip de Govern com són el Thyssen i el nou Parc Central.

En matèria de neteja viària hi ha 420.000 euros per adquirir maquinària de neteja, concretament tres escombradores i dos compactadors. També al carrer s'invertirà en pavimentació d'asfalt mobiliari urbà, enllumenat públic i millores en parcs infantils.

Els diversos projectes estratègics que té l'equip de Govern també rebran una aportació extraordinària. El Nou Parc Central a la plaça Alabric i l'entorn de l'Asil Surís rebrà 306.000 euros i s'aportaran diners al projecte de redacció del Museu Thyssen.

L'equip de Govern va defensar la formula escollida per fer les inversions per una qüestió de calendari i agilitat. És un any electoral i les obres es podran tenir executades abans de l'estiu. A més, l'àrea d'hisenda va defensar que no generarà endeutament extra, perquè en paral·lel es segueixen amortitzant altres crèdits i per tant el marge d'endeutament es manté estable.

L'oposició acusa d'electoralisme

L'oposició, en canvi coincideix en veure-hi dos elements. Manca de planificació i un clar afany electoralista. I va incidir especialment en la despesa en escombradores. Tant GdC com el PDeCAT creuen que si hi hagués hagut el contracte d'escombraries desplegat la despesa l'hagués assumit la concessionària.

El portaveu dels Comuns, Jordi Lluveras, entén que el Govern hagi preferit  no aprovar un pressupost però veu una presa de pél que després es vulgui incidir en els projectes del 2019 per la porta del darrere, sense un debat pressupostari.

El  portaveu del PDeCAT, Dolors Ligero,  creu que la suposada urgència de les inversions es deu a una mala gestió dels recursos públics, mala planificació i sobretot a un interés electoralista.

Motas nega electoralisme perquè han fet obres tot l'any

Molt contundent, l'Alcalde Carles Motas, va negar categòricament un interès electoralista i va recordar que és el batlle dels carrers aixecats. Va defensar que durant tota la legislatura s'han estat fent obres.

El batlle va ser molt dur amb el PDeCAT a qui va acusar de manca de col·laboració en projectes de ciutat com el Thyssen. El Govern va indicar que seguirà invertint fins al darrer moment i va advertir que si quan tanquin el pressupost 2018 queda romanent, també el posaran al carrer amb aquell símil futbolístic dels diners han de ser al camp i no pas als despatxos.

El Ple, extraordinari i en horari poc habitual, va comptar amb l'abscència de la CUP i del MES, excepte en el moment de votació.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política