El Baix Empordà es prepara per celebrar La Diada 2023

Baix Empordà

Data: 08/09/2023

Com cada 11 de setembre, arreu del Baix Empordà s'organitzen diferents actes per celebrar la Diada de Catalunya. Els municipis organitzen ofrenes florals i parlaments institucionals per reivindicar el dia. A més, des del Baix Empordà, l'ANC organitza autocars per assistir a la manifestació de la tarda a Barcelona.

Les localitats del Baix Empordà es preparen per celebrar la Diada nacional de Catalunya. Pobles i ciutats han organitzat actes al matí i a la tarda per commemorar un dels dies més importants de la història catalana.

Castell d'Aro farà la tradicional ofrena floral a Lluís Companys a la Plaça Lluís Companys a partir de les 11h. Allà, cada representant d'un grup municipal farà un parlament i estaran acompanyats per la Banda el Caliu i la Coral de la Vall d'Aro.

A Sant Feliu de Guíxols també es farà una ofrena floral a la tomba del president Josep Irla. L'ofrena serà al cementiri municipal a les 9h. Aquesta serà la primera de les activitats del matí, on també hi haurà parlaments als Jardins Juli Garreta.

Palafrugell hissarà la senyera al so d'Els Segadors al voltant de les 12h als jardins de Can Bech, just després del parlament de l'alcalde. A Palamós, a les 11:30h hi haurà la ballada de gegants i la hissada de la senyera.

Per la seva banda, a Begur els actes començaran el diumenge a la nit. A les 23:30h es trobaran a la Plaça de la Vila per pujar al Castell amb torxes i hissar la bandera. A mitjanit es cantaran Els Segadors.

A Calonge i Sant Antoni el dia 10 hi haurà sardanes a l'espigó Costa Brava. A Santa Cristina d'Aro, a les 20:45h hi haurà el parlament de les autoritats i l'actuació dels Minyons de Santa Cristina, tot a la Plaça 1 d'octubre.

A banda d'aquests actes a la comarca, des del Baix Empordà també sortiran molts autocars cap a la manifestació de Barcelona.

Enguany, la manifestació constarà de quatre eixos. Cadascun d'ells servirà per fer valer les quatre reivindicacions principals de l'ANC.

Uns actes on des de les entitats organitzatives animen a la gent a participar, tant des dels municipis com a les quatre capitals de província.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política