Palamós presenta els vuit projectes resultants del procés de pressupostos participatius

Palamós presenta els vuit projectes resultants del procés de pressupostos participatius
Palamós

Data: 31/01/2019

Palamós va presentar ahir els vuit projectes resultants del procés de participació, que ha decidit el destí d'una part de la inversió del pressupost municipal 2019 i amb un pressupost fixat de 100.000 euros.
 
L'acció més votada pels ciutadans ha estat la que ha de permetre arranjar una secció del camí d'accés entre els dos sectors de la platja de La Fosca, mitjançant la qual es retiraran les travesses de fusta que hi ha en aquest tram, i es compactarà el sauló de la seva superfície.
 
La següent proposta més votada ha estat la de la millora de les zones que el municipi té destinades a la pràctica de l'esport a l'aire lliure, com la del passeig del Mar o la plaça Vincke, entre altres;  seguit de l'adequació en els accessos, la seguretat i el mobiliari urbà de l'aparcament de l'Arbreda.
 
La resta de projectes que s'inclouen son: reforçar amb llum complementària els passos de vianants del passeig del Mar, on també s'ha votat condicionar l'escenari que hi ha ubicat; la instal·lació de punts per a situar menjadores per a gats, i controlat per persones acreditades, la reparació del sistema d'aigües pluvials del carrer Rutlla Baixa i finalment la compra de papereres.
 
Aquest son els projectes resultants d'aquest procés de votacions en el qual 711 palamosins i palamosines han aportat la seva opinió decidint els vuit projectes definitius que es realitzaran enguany.
 
 
El procés de participació ciutadana per decidir el destí d'una part de la inversió del pressupost municipal 2019 es va iniciar el setembre de l'any passat.
 
Les diverses sessions participatives i la recollida de propostes realitzades en la primera part d'aquest procés varen donar com a resultat un total de 181 propostes dels ciutadans.
 
Aquestes accions es van reduir a 30 un cop es van validar tècnicament i d'acord als criteris establerts en la convocatòria d'aquest procés de participació, que vincula el destí d'aquest pressupost d'inversions a projectes relacionades amb el manteniment i millora dels equipaments, l'urbanisme, la mobilitat o l'arranjament de l'espai públic.
 
Posteriorment el passat mes d'octubre es va convocar una assemblea ciutadana que de les 30 accions resultants va prioritzar un total de 16 projectes que es van considerar com a més rellevants per al municipi i d'acord amb el pressupost fixat (100.000 euros).
 
Aquestes van ser les propostes finals que el desembre passat es van posar a votació ciutadana per escollir-ne les més importants per a la vila, en un procés que va concloure definitivament el passat 20 de gener.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política