Nous resultats de les excavacions arqueològiques de la vil·la romana del Collet

Als peus del turó on es troba la vil·la romana del Collet de Sant Antoni de Calonge, s'han presentat els resultats de la campanya d'excavacions del 2023, les últimes troballes de les darreres setmanes i la seva interpretació històrica.

Recordem que l'any 2014 es va iniciar l'actual programa de treballs arqueològics gràcies a un conveni establert entre l'Ajuntament de Calonge i el Laboratori d'Arqueologia i Prehistòria de la Universitat de Girona que ha rebut el suport de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Girona.

I és així que, des del 2014 fins avui les diferents campanyes d'excavacions han posat al descobert una vil·la romana la qual fa palesa que la civilització que residia El Collet era una civilització d'una posició econòmica important, amb troballes que interpreten d'una vil·la luxosa. Com per exemple, les últimes excavacions que han tret a la llum un complex termal i restes de marbre.

Altrament, també s'hi ha descobert petjada de la Guerra Civil Espanyola, com per exemple, les trinxeres i els diferents materials que s'hi han trobat entre elles.

Per l'alcalde del municipi, acollir un projecte que revela la història dels avantpassats a la vila és tot un honor que cal continuar donant suport des del consistori. Per això mateix, es parla d'un projecte de futur un cop s'acabin els treballs d'excavació, que constarà d'un parc públic i una zona museïtzada.

En aquest moment, els treballs a peu del turó El Collet segueixen el seu procediment, amb tots els arqueòlegs i arqueòlogues a peu de terra, descobrint més sobre la història de l'avantpassat del territori baix-empordanès.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política