L'ofrena floral a la tomba del president Josep Irla recorda les víctimes de la pandèmia

Intervenen: el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Girona, Pere Vila i l'alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Calres Motas

La Diada Nacional de Catalunya ha arrencat ben d'hora a les comarques gironines amb la tradicional ofrena floral a la tomba del president Josep Irla, ubicada al cementiri de Sant Feliu de Guíxols. Durant l'acte s'han recordat les víctimes del Coronavirus i també, com des de fa 3 anys, s'ha reivindicat "el retorn dels exiliats" i la" llibertat dels presos".

Polítics, institucions i una trentena de ciutadans ha volgut fer acte de presència per tal de recordar l'expresident de la Generalitat durant 14 anys a l'exili, el ganxó Josep Irla i Bosch.

A causa de les mesures sanitàries empreses per la Covid, l'ofrena floral s'ha hagut de realitzar de manera individual per part dels principals representants de les institucions polítiques. L'acció ha estat acompanyada amb la simfonia de l'Orquestra de Cambra de la ciutat, que ha interpretat el Cant dels Ocells. Obra que el músic Pau Casals iniciava els seus concerts a l'exili.

Un cop realitzada l'ofrena floral a les despulles del president Irla, s'ha donat el tret de sortida als ja tradicionals parlaments. Enguany, ha pres la paraula el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Girona, Pere Vila, el president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Loureiro, el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i l'alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas.

El missatge ha estat clar i unitari. Els quatre representats polítics han volgut recordar a les víctimes de la Covid, així com reivindicar el paper primordial dels sanitaris en temps de pandèmia. D'altra banda, crítiques entorn a la situació dels presos i exiliats catalans, també estirada d'orelles a les divisions polítiques sorgides dins l'independentisme.

Amb la fi dels parlaments, els assistents han entonat tots a una Els Segadors, donant per finalitzat el primer acte de la Diada a les comarques gironines. Tot i això, la programació continua fins a les 17.14, moment en què l'ANC ha convocat tres manifestacions simultànies a Bellcaire, la Bisbal i Sant Feliu.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política