L'Ajuntament de Palafrugell amplia l'atenció dels serveis de l'espai LGTBI

Palafrugell

Data: 16/01/2024

L'Ajuntament de Palafrugell treballa per la igualtat de gènere i tots els drets del col·lectiu LGTBI+ amb la millora del seu espai d'atenció. Un servei de la Xarxa de Serveis d'Atenció Integral de la Generalitat de Catalunya que és gratuït, confidencial i amb personal tècnic format, disponible per atendre les demandes de persones que ho necessitin i sempre posant la mirada en la garantia dels seus drets.

Des del consistori asseguren que encara hi ha molt de camí per recórrer, ja que, malauradament, la identitat de gènere i l'orientació sexual encara condiciona la vida de moltes persones. I per això l'administració local ha d'estar al seu costat. Des de l'any 2018 treballen per fer realitat aquest acompanyament. Però ara, el servei ha millorat: han passat de donar atenció un dia al mes, a fer-ho diàriament.
 

Des de l'Ajuntament, veiem un camí a recórrer. I aquest és el tret de sortida per desplegar-nos. Margarita Mauri, regidora d'Igualtat i Acció Social

Des de la regidoria d'Igualtat, defensen que hi ha molt de camí a recórrer i aquest és el tret de sortida per desplegar-se i fer realitat tota la feina que hi ha per fer en les diferents polítiques i ámbits on es poden veure afectats els drets del col·lectiu.

L'Espai LGTBI+ de Palafrugell, treballa tres serveis principals que coneixem a continuació. A més, escoltem una situació d'exemple per contextualitzar en quines situacions actua l'espai.
 

No només es treballa a escala municipal, sinó que també existeix una coordinació amb altres poblacions i els òrgans comarcals, amb la intenció de crear sinergia en el camí a un objectiu comú. José Yepez, técnic de l'espai LGTBI+ de Palafrugell

A l'Espai LGTBI+ de Palafrugell també fan atenció personal i escolten els problemes i les emocions de tot aquell qui ho necessita per poder ajudar-los. En situacions com, per exemple, si es dubta del gènere, si a casa no saben com gestionar-ho, si es pateix assetjament per l'orientació sexual... entre moltes altres situacions. És per això que, t'escolten i t'ajuden a buscar el recurs que pugui donar la resposta adequada a la consulta que es planteja. Ja sigui assessorament legal penal, suport en tràmits desconeguts, acompanyament psicològic, entre altres serveis.

Per contactar amb el servei es pot trucar o enviar un WhatsApp al telèfon 654 78 83 89. Un telèfon que és confidencial d'en Jose i la informació no circula cap a ningú més. A més, també es pot trucar a l'Espai d'Igualtat municipal al 972 61 18 79, on es poden fer consultes sobre l'Espai LGTBI+, l'Espai Dona o Temps per Cures. Un altra opció és per correu electrònic a espailgtbi@palafrugell.cat o anar els dimecres laborables a la tarda de 15 h a 19 h, on tenen obert amb entrada lliure a la ciutadania sense cita prèvia.

Per a qualsevol dubte, teniu tota la informació detallada sobre l'equipament al web de l'Ajuntament de Palafrugell:
https://palafrugell.cat/serveis-ciutadania/espai-dona-i-lgtbi?highlight=WyJlc3BhaSIsImxndGJpIiwiZXNwYWkgbGd0YmkiXQ==

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política