La Bisbal reserva 140 mil euros pel pressupost participatiu, 45 mil més que el 2018

INTERVÉ: Lluís Sais, alcalde de La Bisbal d'Empordà

L'Ajuntament de la Bisbal enceta el pressupost participatiu del 2019 on s'hi destinaran 140.000 euros amb un augment de gairebé un 50% respecte a l'any passat. El 2018 es van destinar un total de 95.000 euros amb el que es van tirar endevant les 7 propostes més votades.

Enguany l'Ajuntament de la Bisbal atorgarà 45.000 euros més al pressupost participatiu, en el que els bisbalencs i bisbalenques tindran veu i vot per escollir les propostes que es portaran a terme. L'objectiu principal és que la ciutadania decideixi des de zero quines són les inversions prioritàries a tirar endavant a la seva ciutat, per això el govern no els condiciona fent ja unes propostes a votar, sinó que deixa que els veïns proposin el que vulguin.

Segons els acords establerts per l’equip de govern bisbalenc, les propostes presentades no podran superar l’import màxim de 140.000 euros, hauran d’estar vinculades a les àrees de medi ambient, via pública, serveis a les persones o a promoció de la ciutat i hauran de vetllar pel be comú de la ciutadania.

El tret de sortida del procés participatiu ha estat aquest dimecres a la Biblioteca Lluïsa Duran amb una sessió informativa i el proper 1 de febrer arrencarà el període de propostes, que finalitzarà el dia 16. Un cop escollides les propostes, s’establirà un període de votació presencial a l'edifici del consistori municipal i també en línia a través de la plataforma de participació Civiciti.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política