Demanen que no es modifiqui el POUM fins que es desencalli el projecte de la Pietat

Palamós

Data: 25/01/2024

L'Associació Palamosina d'Empresaris i Industrials a Palamós reclama que no es modifiqui el POUM fins que no es tiri endavant la zona de desenvolupament econòmic de la Pietat. Empresaris van comprar terrenys per instal·lar-s'hi, però en vista dels entrebancs des de fa 16 anys molts s'han endeutat o han hagut de comprar terrenys en altres municipis. Ara l'Ajuntament s'ha compromès a presentar una nova proposta a la Generalitat per poder desencallar la situació.

L'Associació Palamosina d'Empresaris i Industrials a Palamós fa anys que reclama tirar endavant la zona de desenvolupament econòmic de la Pietat. En aquest indret, fa 16 anys que empresaris van comprar terrenys perquè era l'espai de desenvolupament industrial que marcava el planejament urbanístic (POUM) aprovat durant el mandat del PSC el 2008.

Un espai on s'havia projectat un polígon industrial d'unes 45 hectàrees i que es troba al voltant l'antiga fàbrica Hutchinson, l'actual Nichirin, pendent de legalitzar. Més endavant, el 2015 amb ERC al capdavant es va fer una reducció de volum del polígon, però la Generalitat va frenar-ho per l'impacte ambiental. Justament en aquest espai hi passa el corredor biològic B09, però La Pietat no hi està afectada i, per tant, no invalida l'opció de crear-hi un sòl industrial.

Precisament, aquest mes de gener L'Associació Palamosina d'Empresaris i Industrials a Palamós s'ha reunit amb el nou equip de govern per tornar a demanar que es desencalli la situació. Reclamen que no es modifiqui el POUM fins que no se solucioni aquest tema.
 

"El que volem transmetre és que la vida dels empresaris no és eterna i mentrestant nosaltres hem hagut de fer moltes coses per poder continuar i tirar endavant les nostres empreses" - Sandra Roigé, representant de l'Associació Palamosina d'Empresaris Industrials

Des de l'Associació Palamosina d'Empresaris i Industrials a Palamós volem demanar als grups polítics que no s'aprovi cap modificació del POUM fins que se solucioni aquest tema"

L'alcalde del municipi, Lluís Puig assegura que s'han compromès a presentar una nova proposta a urbanisme de la Generalitat que esperen tenir entre 6 i 9 mesos.
 

Nosaltres considerem que una certa quantitat de sòl industrial ha d'estar al nostre municipi i amb això és amb el que hem estat treballant"- Lluís Puig, alcalde de Palamós

Ha estat un procés llarg i ara ens hem conjurat a fer una nova proposta a Urbanisme de la Generalitat"- Lluís Puig, alcalde de Palamós

Pel que fa al grup municipal de Junts i PSC, que actualment formen part de l'equip de govern reclamen que no es demori més en el temps aquesta situació.

Aquest tema es va tornar a posar de manifest durant el ple d'aquest mes de gener quan les portaveus de Vox i Som-hi per Palamós i Sant Joan van consultar, entre altres, en quin punt es trobava l'episodi.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política