En marxa el procés de buidatge dels cementiris vells de Sant Climent i Santa Susanna

Forallac

Data: 11/03/2024

L’Ajuntament de Forallac ha iniciat els tràmits previs al buidatge i adequació de l’espai resultant dels cementiris vells de Sant Climent de Peralta i Santa Susanna de Peralta. Aquests equipaments es van deixar d’utilitzar a partir del 1993 atès el seu avançat estat de deteriorament i l’entrada en servei del nou cementiri de Peratallada.


Ja fa més de trenta anys que l'Ajuntament de Forallac treballa per unificar els cementiris vells de Peratallada, Sant Climent de Peralta i Santa Susanna de Peralta. El primer pas per fer-ho va ser la creació del cementiri nou de Peratallada i, un cop va estar acabat i es va posar en marxa, el següent pas va ser iniciar del procés de buidatge i de trasllat de les restes dels cementiris vells al nou.
 

Forallac tenia cinc cementiris, i ara en tenim un més. Fa trenta anys es va fer el nou de Peratallada, que és molt més gran i que ha d'abarcar Sant Climent, Santa Susanna i Peratallada. Per això diem que fa trenta anys que es va començar amb tot el procés d'exhumació" - Carles Frigola, regidor de Patrimoni

Per fer aquest trasllat, però, l'Ajuntament abans necessitava conèixer la titularitat dels nínxols i quina era la voluntat dels propietaris, un procés que els ha portat molt temps.

 

És un procés molt llarg, molt laboriós i molt complex. Estem parlant de molts anys enrere i hi ha famílies que han desaparegut. Des de l'Ajuntament hem tingut la feina d'anar buscant i estirant fils a través de fites, del registre civil, d'arrels... I al final amb el de Peratallada ja ho hem aconseguit."  - Carles Frigola, regidor de Patrimoni

El cementiri vell de Peratallada, per tant, ha estat el primer dels tres en què ja s'ha culminat el procés de buidatge i de trasllat de les restes. El pròxim pas serà l'enderrocament, i un cop enderrocat, l'espai es convertirà en una zona oberta que servirà de mirador i que també permetrà veure la totalitat de l'església de Sant Esteve.

Ara l'Ajuntament està centrat en el procés de buidatge i el trasllat de les restes dels altres dos cementiris vells, el de Sant Climent i el de Santa Susanna. Estem parlant d'uns equipaments que no s'utilitzen des de l'any 1993, i que, per tant, la cerca de les famílies, que ja s'ha iniciat, no és fàcil. Per aquest motiu demanen la col·laboració ciutadana.

Es preveu que el procés d'identificació de nínxols, buidatge i trasllat finalitzi aquest mateix any 2024.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política