Santa Cristina tanca el 2018 amb un superàvit de 3,6 milions i un dèficit del 9,3%

INTERVÉ: Xevi Sala, alcalde de Santa Cristina d'Aro

L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro ha tancat els comptes generals de l’exercici 2018, segons es va donar compte en el ple d’ahir, amb un romanent líquid de tresoreria per despeses generals acumulat de gairebé 3.600 milions d'euros. Un romanent positiu que ha ajudat a reduir el dèficit municipal, que és del 9,3 per cent.

Tot i que la liquidació de l'any 2017 va estar una mica per sobre, l'alcalde del municipi, Xavier Sala, apunta que des de l'equip de govern s'està satisfet de poder seguir amb la tendència i línia d'aquests anteriors anys, amb el romanent positiu a la mà, com ha estat l'execució d'aquest.

La liquidació del pressupost 2018 s'ha ratificat en el ple d'aquest últim dimecres de març i el pressupost ordinari de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro per aquest any 2019 puja a 7,45 milions d’euros.

Sala ha destacat d'aquesta legislatura la pressió fiscal aconseguida. No s'han incrementat impostos, s'han pres mesures per poder oferir ajudes i bonificacions en diferents criteris i s'ha aconseguit facilitats en la mesura del que s'ha permès.

Per altra banda, el ple ha aprovat per unanimitat la segona pròrroga del contracte per a la gestió del servei públic municipal de recollida de residus, sòlids urbans, recollida selectiva de residus i neteja viària del municipi, adjudicat a l'empresa GBI Serveis Sau. El contracte del servei és de 8 anys, més 4 de prorrogables anualment.

El primer tinent d’alcalde, Josep Xifra, ha justificat la nova pròrroga, a l’espera dels resultats de l’estudi encarregat per la junta de govern sobre la viabilitat tècnica i econòmica, redacció dels plecs tècnics i administratius i una borsa d’hores per resoldre dubtes de la implantació de la recollida porta a porta dels residus urbans.

Per últim, destacar que davant la polèmica que va aixecar l'últim plenari amb les queixes dels veïns de l'entorn del Mas Marcó, en aquesta jornada s'han mostrat agraïts per la feina feta i han exposat que les mesures preses estan donant resultats positius. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política