Palamós aprova el trasllat de l'actual aparcament de Castell

Palamós

Data: 13/02/2018

Intervenen: Maria Puig, portaveu ERC; Teresa Ferrés, portaveu PSC

Llum verda al trasllat de l'aparcament de la platja de Castell dins el projecte global de reordenació d'aquest entorn natural.  El ple ha validat amb els vots de de tots els grups excepte el PSC la tercera pota d'un projecte que ja ha començat a executar-se en el tractament paisatgístic de l'accés a la platja i que té la portada del subministrament d'aigua a punt d'adjudicar-se.

El projecte urbanístic preveu un aparcament amb capacitat per més de 600 vehicles en uns terrenys que estan a poc menys de mig quilòmetre de la seva ubicació actual i evitarà el trànsit rodat per la zona protegida de la plana de Castell.  L'espai prescindirà del ciment i l'asfalt i apostarà per productes naturals com el sauló. 

L'objectiu de l'Ajuntament és fer un aparcament al màxim integrat possible en l'entorn. Per això es podrà modular segons l'època de l'any i l'afluència de vehicles que hi hagi i la part no ocupada es podrà utilitzar com a zona de pastures.

Pel PSC el projecte no és prioritari

Des del PSC s'ha tornat a carregar, com en plens anteriors, contra un projecte que consideren que no és prioritari i que és car.

La portaveu del partit, Teresa Ferrés, s'ha preguntat si cal invertir en un espai que necessitarà adequació cada hivern per adequar els terrenys de nou en aparcament després de l'ús agrari o ramader.

Un pla especial de quasi 14 hectàrees

El Pla Especial d'Interès Natural de Castell-Cap Roig, a Palamós, té 13,87 hectàrees de superfície i inclou la platja de Castell que ha aconseguit amb els anys mantenir-se verge esquivant el 'boom' de la construcció. També inclou l'espai fluvial de la riera Aubi. El pla vol conservar l'espai protegit fent compatibles l'ús turístic amb la preservació del medi natural. 

Les actuacions previstes a Castell preveuen una inversió de 750 mil euros, la meitat dels quals els posarà l'Ajuntament de Palamós i la resta han d'arribar a través de subvencions.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política