Els pressupostos participatius de La Bisbal recullen una trentena de propostes

Els bisbalencs i bisbalenques han presentat una trentena de propostes als pressupostos participatius d'aquest proper 2018. Les assemblees de barri d'aquest passat cap de setmana han  clos la primera fase d'un procés que culminarà el 3 d'abril amb les votacions.

Els pressupostos participatius d'enguany amplien de 50.000 a 95.000 els diners disponibles i ha tingut com a novetat el fet que s'han pogut fer propostes a través de la plataforma en línia de participació ciutadana.

Des de l'Ajuntament valoren positivament la trentena de propostes que han arribat i sobretot el rodatge de la ciutadania en matèria de pressupostos participatius.

Obres votades l'any passat

Des de l'àrea de participació ciutadana ameten amb certa procupació que la participació a les assemblees ciutadanes ha punxat i ho atribueixen al fet que les inversions previstes en els pressupostos del 2017 s'han retrassat un xic. Confien que ara que es començaran a veure que allò que va decidir la gent l'any passat es fa, augmenti la participació.

Amb les propostes damunt la taula els serveis tècnics municipals destriaran allò que és competència municipal i allò que no i també descartaran aquelles propostes que superin els 95.000 euros. Amb aquesta tria es debatrà en assemblea ciutadana i s'escolliran 15 propostes que es posaran a votació el 3 d'abril, tant presencial com en línia.

L'any  passat va votar poc menys del 8% del cens

En el procés de l'any passat va votar poc menys del 8% del cens i va guanyar la revisió de les voreres, refer les calderes del geriàtric i un nou paviment antilliscant pel Pont Nou.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política