Juli Fernández ha estat proclamat alcalde de Palafrugell

Palafrugell

Data: 17/06/2023

Aquest matí al Teatre Municipal de Palafrugell, s’ha constituït la que és la nova corporació municipal com a conseqüència del resultat de les eleccions municipals del passat 28 de maig. Juli Fernández, candidat del PSC, ha estat escollit com alcalde amb un total d’onze vots. Li ha seguit Mònica Alcalà d'Esquerra Republicana de Catalunya amb 4 i David Martín de Junts per Catalunya, amb 3. També, 1 vot nul i 2 en blanc.

El Teatre Municipal de Palafrugell s'ha emplenat aquest matí per celebrar la sessió extraordinària del Ple de l’Ajuntament per tal d’escollir l’Alcalde i constituir la nova corporació municipal. Així doncs, s’ha constituït la que és la nova corporació municipal, com a conseqüència del resultat de les eleccions municipals del passat 28 de maig. Juli Fernández, candidat del PSC, ha estat escollit com alcalde amb un total d’onze vots. Li ha seguit Mònica Alcalà d'Esquerra Republicana de Catalunya amb 4 i David Martín de Junts per Catalunya, amb 3. També, 1 vot nul i 2 en blanc.

Aquesta serà la segona etapa de Fernández com alcalde, ja que a l’any 2011 també es va proclamar alcalde del municipi i ho va ser fins l’any 2017, quan després d’una moció de censura va ser apartat del Govern.


“No em tremolarà el pols si és per tirar endavant Palafrugell”

Durant el parlament del nou alcalde de Palafrugell, s'ha destacat el fet d'haver de recuperar la política de proximitat amb la ciutadania, reforçant el compromís de respondre totes les instàncies que es rebin a l'Ajuntament. En la mateixa línia, ha mencionat visites habituals als barris i el fet de potenciar la participació de les regidories. També ha agraït el pacte amb Som Gent de Poble afirmant que ha buscat la majoria absoluta per dur a terme el dia a dia, però que buscarà el consens dels altres partits polítics.

A aquesta última afirmació li ha respós Josep Ferrés, regidor de Palafrugell en Comú Podem, qui defensa que ningú pot parlar d'una gran majoria. També ha fet menció de l’absència de polítiques sobre la crisi climàtica o polítiques feministes a l’acord de govern.

Esquerra Republicana, no ha donat el suport a Juli Fernández argumentant que la llista presentada per la formació del PSC no representa al poble i que manca de joventut. Tot anunciant la seva participació des de l'oposició. 

D'igual manera ho farán des de Junts per Palafrugell. David Martín ha afegit que consideren un éxit els seus resultats en les eleccions i que treballaran per oferir política de forma constructiva, en positiu i escoltant a tothom.

Adela García, regidora de VOX, ha explicat que està al servei de tothom i que no donarà cap suport a iniciatives separatistes. 

Preguntat sobre les principals línies d'actuació amb l'entrada al govern palafrugellenc, Fernández ha mencionat l'aplicació inminent d'un pla de xoc de neteja dels carrers i la recuperació de la carretera vella de Calella de Palafrugell.

L'acte ha conclós amb la fotografia conjunta de tots els regidors i regidores i amb la reunió de tots i totes amb familia i amics.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política