Crida a paralitzar la societat durant la vaga general feminista del 8 de març

Intervé: Clara de Blas, Assemblea feminista Les Violetes 

Els col·lectius feministes ja es preparen per aquest divendres, en què les dones estem cridades a paralitzar la societat a la feina, la llar, els estudis i el consum per denunciar que sense nosaltres, el món no avança. El moviment feminista ha convocat una nova vaga general feminista coincidint amb el Dia Internacional de la Dona per transformar una societat heteropatriarcal i despullar-la de violències masclistes, dictadures estètiques, diferències salarials i qualsevol tipus de discriminació per raons sexuals o de gènere. I això inclou tant l'esfera pública com la privada, ja que en l'àmbit de la llar les dones es converteixen en mestresses de casa i cuidadores no remunerades assumint tasques sovint invisibilitzades.

L'acte central del 8M a la província de Girona serà la gran manifestació que sortirà a partir de les sis de la tarda de plaça Independència de Girona després de la lectura del manifest de la jornada, però al matí a comarques i concretament al Baix Empordà també s'hi faran diversos actes reivindicatius en municipis com La Bisbal d'Empordà, Torroella de Montgrí, Palamós o Sant Feliu de Guíxols. Precisament a la ciutat ganxona, l'assemblea feminista Les Violetes fa una crida a participar de la manfiestació prevista a dos quarts de dotze perquè el feminisme es faci pal·lès també als municipis. 

La crida a la vaga general feminista del 8 de març és de 24 hores i apel·la a la ciutadania en general i a les dones en particular. Es tracta d'un moviment global, transcultural i transfronterer que vol mobilitzar milions de dones arreu del món contra les desigualtats. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política