Calonge i Sant Antoni congela els impostos pel 2019 excepte la taxa d'escombraries

Calonge i Sant Antoni congela els impostos pel 2019 excepte la taxa d'escombraries
Calonge i Sant Antoni

Data: 31/10/2018

El Ple de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni va aprovar ahir al vespre en sessió extraordinària les ordenances fiscals per l’any vinent. Amb els vots favorables de l’equip de govern (PdeCAT, Democrates, PSC, CCSA i el regidor no adscrit Joan Pons) i l’abstenció dels grups a l’oposició (ERC i Avancem) les ordenances fiscals per l’any vinent plantegen un escenari d’ingressos molt similar al d’aquest 2018.

D’aquesta manera la proposta del govern que va aprovar el Ple plantejava la congelació dels tributs municipals, amb només una excepció, la taxa de recollida de residus que tindrà un increment del 2,70%, el que suposarà aproximadament un augment de 4€ per rebut. Aquest increment ve justificat pel previsible augment del cost del servei i per la voluntat de mantenir-ne la qualitat. Enguany l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha adjudicat el nou contracte de recollida d’escombraries que preveu diverses millores com la neteja mensual d’urbanitzacions, un increment de neteja de platges o la implantació del sistema de recollida selectiva porta a porta a bona part del municipi.
 
Així, tant l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) de naturalesa urbana com el de finques rústiques, així com l’impost sobre Construccions Instal·lacions i Obres, l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica,l’Impost sobre l’Increment del Valor de Terrenys Urbans o l’Impost d’Activitats Econòmiques es mantenen congelats per l’any vinent. La proposta d’ordenances fiscals aprovada ahir pel Ple manté la línia general dels darrers anys de contenció i mesura en la pressió impositiva, així com també manté les bonificacions aprovades pels diversos tributs.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política