Alcaldes independentistes creuen que cal respondre al 155 amb la DUI

Alcaldes independentistes creuen que cal respondre al 155 amb la DUI
Baix Empordà

Data: 20/10/2017

El 155 fa por però no suficient per llançar la tovallola. L'independentisme està conjurat per superar totes les dificultats i proclamar la República Catalana el més aviat possible. 

Els alcaldes independentistes del Baix Empordà estan a l'expectativa de la suspensió de l'Autonomia i el seu abast però tenen coll avall que la resposta haurà de ser aixecar la suspensió de la Declaració d'Independència que el President Carles Puigdemont va imposar el passat 10 d'octubre. 

El Senat podria convocar el ple que ha de validar l'aplicació de l'article 155 a finals d'octubre mentre informacions periodístiques revelen que un acord PP-PSOE preveu la intervenció de TV3-Catalunya Ràdio, dels Mossos i eleccions autonòmiques el gener.

Repressió i amenaces

Davant d'aquesta situació els ànims, almenys en públic, són que ara no es pot fer cap pas enrere i menys si per arribar fins aquí s'han hagut de patir amenaces personals i persecució judicial. Els batlles de Vall-Llobrega Verges han rebut amenaces i els de La Bisbal i Palafrugell  han hagut de declarar davant del jutge. Tot això sumat a la intervenció financera de la Generalitat, la detenció d'alts càrrecs del Govern, la violència dels Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat l'1 d'Octubre,  la punxada de rodes a Verges, o l'empresonament dels presidents d'Òmnium i ANC.

Els electes independentistes creuen que si sucumbeixen a la por l'Estat passarà per sobre els drets, llibertats i l'autogovern català com un tanc. 
La incertesa sobre el 155 es viu als Ajuntaments independentistes, més preocupats per les querelles que donen per fet que cauran que no pas dels efectes directes que tingui una intervenció de la Generalitat en ells. A més, recorden que la suspensió de l'autonomia ja s'ha fet de facto. 

El PSC es manté discret

Un dels partits que està en el punt de mira per l'aplicació del 155 és el PSC que rep pressions per totes bandes. Els electes de la comarca mantenen un perfil discret a cavall entre la incomoditat amb la posició del PSOE i Miquel Iceta i els equilibris pels pactes municipals que tenen en diversos municipis. En tot cas, més explícits o menys, més d'un expressa en privat la preocupació que el conflicte polític acabi agreujant un conflicte social que comencen a notar entre els seus veïns. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política