Renart es passa a l’oposició i els seus companys resten al govern begurenc com no adscrits

Renart es passa a l’oposició i els seus companys resten al govern begurenc com no adscrits
Begur

Data: 19/12/2018

El cap de llista de Bloc Municipal a Begur, Marià Renart, que fins ara formava part del govern amb ERC i el PSC, va formalitzar en el ple d’ahir a la nit el seu pas a l’oposició. Per la seva banda, els seus dos companys de grup municipal, Encarna García i Eugeni Pibernat, per motius diferents, van decidir restar al govern com a regidors no adscrits. A més, Pibernat, segons el decret d’alcaldia d’ahir mateix, assumia la primera tinença d’alcaldia i l’àrea de Festes que fins tenia Renart. El mateix decret també delegava l’àrea de Serveis al regidor Francesc Pilsà, que ja porta la d’Obres, mentre l’alcalde, Joan Loureiro, recuperava la de Participació Ciutadana.

Renart es va seure a un extrem de la taula del plenari, ocupant el mateix lloc del mandat anterior, quan era regidor de l’oposició, El pas a l’oposició es va fer efectiva després que l’alcalde li acceptés la seva “renúncia forçada”, com va exposar en el punt del plenari d’informacions d’alcaldia. I en el punt següent, com ja va anunciar en l’anterior plenari, la número 2 de Bloc, Encarna García, va fer efectiu l’abandonament del grup per restar al govern com a regidora no adscrita. I en aquest mateix punt, el número 3 de Bloc, Eugeni Pibernat, feia pública, com ja havia consensuat amb Renart, que també deixava la formació independent per restar també com a regidor no adscrit. “Ho faig per coherència i ètica”, va afirmar el nou primer tinent d’alcalde.

El portaveu de CiU, Joan Català, va qualificar l’episodi polític d’ “estrambòtic, esperpèntic i lamentable”. “Estem davant la mort política provisional anunciada”, va agregar.  L’alcalde va lamentar  la situació de no poder acabar el mandat amb tot l’equip de govern. “No es pot estar content”, va afegir, si bé va concloure com a premissa de govern que si algú cometia un error important, amb conseqüències a la població de Begur, hauria de ser conseqüent i assumir el deure de dimitir. “I això és el que s’ha fet”, va sentenciar l’alcalde. Els dos punts de les renúncies del ple, que va ser seguit per 22 persones, van durat 90 minuts.

El plenari begurenc va continuar amb l’aprovació de dos punts més. Per un costat una modificació de crèdits del pressupost vigent, en què s’ajustaven partides d’altres anys, sense tocar el romanent de tresoreria. Les partides, amb un import global de 572.764 euros, feien referència a la vialitat i pàrquing del barri de Sant Josep d’Esclanyà, a la segona fase de la implantació de la fibra òptica, a les voreres i enllumenat de Sa Fontanta / Portal d’en Palomo, a la caldera de biomassa per l’escola Dr Arruga i el poliesportiu i al projecte de reforma de l’Avinguda Onze de Setembre. Per l’altre costat, l’esborrany de conveni de col·laboració amb el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat per la gestió i compartició de la xarxa pública de fibra òptica.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política