Visita de Pere Aragonès a Calonge

El vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, s’ha mostrat sorprès davant la proposta del Govern central de que les autonomies puguin demanar-li un estat d’alarma individualitzat.

En una visita al Castell de Calonge aquest dimecres, Aragonès ha demanat a l’executiu de Pedro Sánchez mesures urgents com l’allargament dels ERTO fins a finals de setembre o la creació d’una prestació per a les famílies que s’hagin de quedar a casa si es donen quarantenes per positius de Covid en l’àmbit escolar.

També ha anunciat que la Generalitat treballa en la creació d’una agència independent amb agents públic i privats que es faci càrrec de triar i presentar projectes per tal de que Catalunya pugui obtenir fins a 30mil milions d’euros provinents de la Unió Europea per combatre els estralls de la crisi del coronavirus, que prèviament han de passar per Madrid.

Això sí, Aragonès es reserva el dret a pensar que si el govern socialista tira de criteris polítics o partidistes llavors hi ha poca cosa a fer. En canvi, si es valoren les propostes constructives presentades des de Catalunya confia en obtenir més del 20% dels 140mil milions de fons europeus a Espanya.
La visita d’Aragonès a Calonge ha tingut lloc en el marc del cicle de conferències ‘Repensem l’Empordà’, organitzades per l’Associació d’Empresàries i Directives de l’Empordà.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política