Torroella informarà als visitants sobre la simbologia dels llaços grocs

Torroella informarà als visitants sobre la simbologia dels llaços grocs
Torroella de Montgrí

Data: 19/04/2018

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí, a través de l'Àrea de Destinació Turística, i l'EMD de l'Estartit, han editat un fulletó que es distribuirà entre els establiments turístics per informar els visitants sobre la simbologia del color groc i dels llaços amb què es reivindica l'alliberament dels representants polítics catalans empresonats. La iniciativa respon a la voluntat municipal de donar un mínim d'informació als turistes i visitants perquè puguin contextualitzar la campanya i puguin comprendre perquè hi ha tants llaços i elements grocs a la via públic i als edificis, tan institucionals com privats. La regidora de Destinació Turística Torroella-L'Estartit-Illes Medes, Sandra Pibernat, creu que és molt important fer-los arribar el missatge de primera mà, tot i que segurament és una situació prou coneguda per a molts d'ells, atès l'impacte que està tenint la situació en els mitjans de comunicació internacionals.

L'escrit informatiu, publicat en 4 idiomes (català, castellà, francès i anglès), diu:

A Catalunya, la majoria de la població demanem poder decidir lliurement i democràticament el nostre futur. El Govern d’Espanya només respon a aquest anhel amb acció judicial i repressió: empresonant els nostres líders, limitant l’autonomia del govern català i amb el control econòmic de les nostres institucions.

És per això que pengem llaços grocs als nostres balcons i espais públics: per demanar la llibertat dels presos de consciència i la fi de l’actitud repressora del Govern d’Espanya.

Catalunya és un país d’acollida, obert al món i pacífic. Només demanem diàleg, poder votar i decidir el nostre futur.
L'Ajuntament de Torroella de Montgrí s'identifica plenament amb la reivindicació que hi ha al darrera del color groc, i és per aquest motiu que té penjat un llaç de grans dimensions a la façana de la Casa de la Vila, juntament amb una pancarta en què es demana la llibertat dels presos polítics.

 
Així mateix, en el darrer Ple va aprovar per unanimitat una moció institucional de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) en la qual es demana l'alliberament dels presos polítics, el retorn dels exiliats i es denuncia la deriva antidemocràtica i autoritària de l'Estat espanyol.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política