Verges vota malgrat hi hagi una única candidatura

Verges

Data: 26/05/2019

Intervenen: Josep Flor, President Mesa Electoral; Ignasi Sabater, Alcaldable CUP; Santi Gifre, apoderat CUP

Afluència de votants a Verges i llargues cues a l'únic col·legi electoral que hi ha al poble. Aparentment és una jornada electoral normal amb meses, electors i apoderats, però en realitat és especial. I és que la competència partidista aquí hi és nul·la. Només es presenta la CUP i Ignasi Sabater ja sap que repetirà d'Alcalde.

L'abscència de competència electoral no trasbalsa en excés al poble. A la mesa, més pendents dels intríngulis del vot dual, europeu i municipal, que no pas d'informar a uns veïns i veïnes que ja tenen clar el funcionament de la jornada.

Cinc eleccions amb una única llista

Aquesta no és la primera vegada que a Verges només hi ha una única candidatura. El 1983, 1987, 1991, 1996 i 1999 també hi va haver només una llista, la de Convergència i Unió. Des dels comicis del 2004, però, no s'havia donat mai aquesta situació.

Des de l'entorn de la CUP, única candidatura que hi ha Verges fan dues lectures d'haver-se quedat sols a l'arena electoral. Per una banda valoren que és conseqüència de la feina ben feta en els darrers 4 anys, però per altra no amaguen la decepció de no trobar rival electoral. L'Alcalde, Ignasi Sabater, considera que és bo que persones del poble s'interessin per la vida pública i assegura que el fet d'haver-se quedat sense rival els obligarà a estar atents al que pensen els vergelitans i vergelitanes per no adormir-se als llaurers.

La importància de votar per la configuració del Consell Comarcal

Des de l'entorn cupaire també s'agafen al nombre de vots que puguin recollir com un examen per saber, si més enllà de l'abscència de rivals, la gent està satisfeta i compromesa amb el seu projecte i posant la mirada més enllà dels comicis municipals, recorden que els vots a cada poble computen per organismes supramunicipals com els Consells Comarcals i Diputació.

Els vergelitans i vergelitanes voten just davant de l'Ajuntament. El cens electoral és de 862 persones.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política