La Fiscalia allarga la investigació dels alcaldes i alcaldesses que van cedir locals l'1-O

Baix Empordà

Data: 05/04/2018

La Fiscalia General de l'Estat ha allargat sis mesos més la investigació contra les alcaldesses i alcaldes investigats per la seva col·laboració amb el Referèndum de l'1-O, entre ells els batlles de La Bisbal, Lluís Sais; i de Palafrugell, Josep Piferrer.

La investigació es va iniciar el passat mes de setembre a instàncies del llavors Fiscal General José Manuel Maza, i afecta a alcaldes i alcaldesses de tot el país que van signar decrets de cessió de locals. La duen a terme les diferents fiscalies provincials i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en el cas dels alcaldes i alcaldesses que tenen escó al Parlament de Catalunya.

La Fiscalia necessita més proves

Segons fonts judicials recollides per El Periódico l'allargament de la investigació es justifica perquè els sis mesos establerts legalment per fer les diligències han caducat i per tant la fiscalia només tenia tres opcions: O bé portar el cas ja als jutjats, demanar l'arxivament o allargar el procés.

La investigació tracta d'esbrinar si es van cedir locals municipals per celebrar un Referèndum que el Tribunal Constitucional havia prohibit, en quines condicions es va fer i qui en té la responsabilitat. Per això diverses policials locals han estat requerides per fer informes.

Només dos alcaldes citats tot i que hi va haver urnes arreu

En el cas del Baix Empordà només van ser citats a declarar el passat mes de setembre els batlles de Palafrugell, Josep Piferrer; i el de La Bisbal, Lluís Sais, malgrat que tots els alcaldes i alcaldesses van cedir locals municipals per fer les votacions.

Els dos primers edils dels ajuntaments van declarar a Girona en dos dies diferents i van rebre l'escalf de diversos veïns i veïnes entre crits d'Independència i No Tinc Por.

El record de l'1O


Al Baix Empordà malgrat el tancament prematur d'escoles,  la psicosi per l'actuació policial i la violència indiscriminada viscuda a La Tallada, la participació va ser d'entre el 45 i el 60% als municipis grans amb àmplia majoria del Sí.  En el global del país aquest es vaimposar per 2.020.144 vots, el 90% del total.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política