Els Mossos corroboren que Sergi Sabrià va ser espiat amb Pegasus

Els Mossos corroboren que Sergi Sabrià va ser espiat amb Pegasus
Palafrugell

Data: 16/01/2024

El telèfon mòbil del palafrugellenc i ex-alcalde del mateix municipi, Sergi Sabrià, va ser atacat amb el programari espia Pegasus, juntament amb el de diversos dirigents independentistes com Diana Riba i Josep Maria Jové. Així ho han confirmat els Mossos d'Esquadra, per primera vegada, segons ha avançat a primera hora d'aquest dimarts eldiario.es. 

Els pèrits informàtics dels Mossos han conclòs que els aparells van ser infectats "per un programa maliciós que deixa els mateixos rastres que el que es coneix com a Pegasus". Les infeccions s'haurien produït els anys 2019 i 2020, però no descarten que el programa espia hagi estat actiu posteriorment.

El cos policial ho ha certificat davant els jutjats que porten la investigació sobre l'espionatge als tres dirigents d'Esquerra Republicana. Els resultats de la investigació recolzen les tesis dels independentistes espiats, que aquests anys s'han anat trobant en varies ocasions amb la resposta negativa dels jutjats a investigar l'espionatge i la seva connexió amb el CNI. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política