Colomí aprova el seu primer cartipàs amb crítiques de l'oposició pel sou i delegacions

Intervenen: Jordi Colomí, Alcalde; Robert Huertas, portaveu CUP; Pere Cuadros, portaveu de C's; Sandra Pibernat, portaveu LEST; Sandra Bartumeus, portaveu JxC

Jordi Colomí va aprovar el seu primer cartipàs amb crítiques de l'oposició pels salaris de l'equip de govern, la llista d'atribucions de la junta de govern local i la delegació de competències d'alcaldia en altres regidors i regidores.

El bipartit UPM-ERC ha configurat un govern on la transversalitat serà el seu accent principal. Hi ha atribucions compartides entre diverses regidories i es donarà molt de pes a al comissió de coordinació.

Repartiment de carteres

Pel que fa a la distribució del Govern. Els republicans es queden Manteniment, Participació Ciutadana i Platges a mans del primer tinent d'Alcalde Marc Calvet; Urbanisme a mans de Jordi Oliver; Medi Ambient i Patrimoni a mans de Natàlia Navarro; i Ensenyament i Joventut amb Anna Company. UPM portarà Seguretat, Promoció Econòmica i els Espais Ter i Medes amb el segon tinent d'Alcalde Josep Martinoy; Territori i Comerç amb Dúnia Oliveras al capdavant; Convivència i RRHH amb Roser Font; Acció Social i Salut amb Anna Bonada; i Esports i Món Rural amb Genís Pigem de titular.

La distribució de l'equip de govern amb cinc tinences d'Alcaldia i un batlle que ha delegat diverses competències atribuïdes a la seva oficina va aixecar les crítiques de C's, LEST i JxC. Els primers consideren excessius els 'suplents' de Colomí; mentre que lEST i JxC van lamentar que en institucions com l'AMI o la Junta Rectora del Parc Natural Illes Medes Baix Ter no hi hagi la màxima representació del municipi.

La llista d'atribucions del ple a debat

Un altre element polèmic va ser la llista d'atribucions del ple i els de la junta de govern, similar a la de l'anterior legislatura. LEST, C'S i CUP creuen que el plenari hauria de poder decidir més en elements com urbanisme i subvencions.

Des de l'equip de Govern es va respondre que no hi ha cap voluntat de treure competències al ple però que hi ha qüestions, com les subvencions, que la lentitud burocràtica dels plens podria perjudicar.

Una nova dedicació parcial

Com sol passar cada quatre anys un dels focus de la sessió plenària va estar posat en les retribucions. Els salaris dels i les membres de l'equip de govern no augmenten però si la partida que es destina a pagar-los i és que hi ha una dedicació parcial més que en l'anterior legislatura.

El batlle Jordi Colomí cobrarà 3.197 euros bruts en 14 pagues amb una dedicació exclusiva d'un mínim de 37,5 hores. Marc Calvet, Josep Martinoy i Josep Oliver cobraran 1.829 euros bruts en 14 pagues per unes dedicacions parcials d'un mínim de 20 hores. La resta de regidors de l'equip de govern percebran 366 euros per assistència a ple i 366 per assistència a les comissions de govern amb un màxim de 1.098 euros mensuals.  Això a part de les dietes justificades documentalment per despeses derivades de l'exercici del càrrec. Els regidors i regidores de l'oposició rebran 366 euros per assistència a ple.

Aquest règim de salaris va ser rebutjat per la CUP, que considera que s'hauria de rebaixar. Proposen que la base per calcular els sous sigui el salari mínim interprofessional multiplicat per 3.

JxC i LEST no es van ficar amb els sous de les dedicacions total i parcials però sí amb el fet que hi hagi una dedicació parcial més que consideren innecessària.

L'equip de Govern va defensar que l'inclusió d'una dedicació parcial més permetrà fer més feina en àrees estratègiques com urbanisme i que el règim de salaris està d'acord amb la legislació i inclós un xic per sota del de poblacions similars a Torroella de Montgrí i l'Estartit.

A  nivell organitzatiu l'Ajuntament passarà de 4 a 3 comissions informatives i els plens seran el darrer dijous de mes.

* Jordi Cordon (CambTE) no va assistir al ple
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política