L'oposició de Palamós critica l'augment d'impostos al nou pressupost

Intervenen: Roser Huete, portaveu de la CUP Palamós, Raimon Trujillo, portaveu de Junts x Cat Palamós, Raquel Gallego, regidora del PSC de Palamós, Cristóbal Posadas, portaveu de Ciutadans Palamós i Laura Lafarga, regidora d'Hisenda de l'Ajuntament de Palamós

Els grups de l'oposició palamosina es van mostrar contraris a l'augment de gravamens del nou pressupost de la ciutat. El govern va defensar un projecte econòmic de contenció en un ajuntament sanejat que preveu reduir el dèficit del 60% del 2015 al 17% del 2020. La proposta va sortir endavant amb els vots favorables del govern d'Esquerra Republicana i el suport de Junts per Catalunya, qui va aconseguir inserir propostes pròpies en aquest nou pressupost. 

Pel que fa a l'IBI hi ha un augment del 0'68% en les finques urbanes i d'un 0'71% en les finques rústiques, mentre que el ple es reserva una bonificació del 95% de l'impost en cas que l'activitat de la propietat sigui d'interès municipal. De la mateixa manera, el govern va incloure bonificacions per mort on els hereus s'hagin de fer càrrec del pagament de les plusvàlues i del 90% quan es tracta de l'habitatge habitual o de l'activitat econòmica principal. 

També es s'han introduït nous impostos per l'expedició de documents com el de transmissió de titularitats del mercat, la taxa de cementiris per prestació de serveis o la taxa per ocupació de la via pública i utilització d'equipament municipals. 

La representant de la CUP, Roser Huete, va reteure al govern la manca de progressivitat als impostos i va criticar la gestió dels serveis socials palamosins. El portaveu de Junts per Catalunya, Raimon Trujillo, va criticar l'augment d'impostos i va fer palès que ell hagués racionalitzat la despesa en comptes d'augmentar els gravamens, però ha agraït que s'hagin dut a terme propostes del seu grup i la bona voluntat del govern i per això ha votat a favor dels pressupostos. La regidora dels socialistes, Raquel Gallego, va basar l'argument del vot en contra del seu grup en una innecessària pujada d'impostos. Per la seva part, el representant de Ciutadans, Cristóbal Posadas, va retreure al govern el viure de rendes sense arriscar i sense fer inversions d'importància que facin avançar la ciutat. 

La regidora d'Hisenda, Laura Lafarga, ha fet una menció especial a Junts x Catalunya. Lafarga ha defensat en nom del govern uns pressupostos de contenció que segons la regidora compleixen amb la normativa estatal que comporta un augment dels salaris i la reducció d'un dèficit que es preveu que estigui al 17% a finals del 2020. 

La votació de les ordenances fiscal ha esta aprovada amb els vots favorables del govern mentre que l'oposició ha votat en contra en bloc. Pel que fa a la votació dels pressupostos han estat aprovats per Esquerra i Junts per Catalunya amb els vots en contra de PSC, CUP i C'S. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política