El Baix Empordà vota restituir el President Puigdemont

Baix Empordà

Data: 22/12/2017

Els BaixEmpordanesos i empordaneses volen el President a Palau. Victòria de Junts Per Catalunya a la comarca en uns comicis imposats pel 155 i que a nivell nacional suposen una victòria històrica de Ciutadans que no obstant no impedeix  que l'independentisme sumi majoria absoluta guanyant vots, però perdent 2 escons. 

Jornada de participació rècord a tot el país i al Baix Empordà on més de 71.000 persones van exercir el seu dret a vot, en un  percentatge del 80%. El dia de votacions més atípic, entre setmana, i amb candidats empresonats o a l'exili, es va desenvolupar en un ambient d'absoluta normalitat i sense incidències destacades. 
 
Els col·legis electorals van obrir amb llargues cues al matí, que es van reproduir al migdia i just abans de tancar les meses, en unes votacions que es van alentir degut als certificats laborals que alguns votants van demanar. 

L'independentisme guanya 

Pel que fa als resultats JxC es va imposar còmodament amb 24.424 vots, el 34% del total. ERC es va situar com a segona força amb 16.031 vots, el 23%. Les dues forces independentistes guanyen vots respecte els 36.867 que va obtenir Junts Pel Sí el 2015. 
 
La tercera pota de l'1 d'Octubre en aquests comicis, la CUP, es va deixar més de 2.000 vots pel camí i va quedar com a cinquena força amb 3.311 vots, el 5% del total. Els tres partits independentistes sumen 1.506 vots respecte el 27S del 2015. 

Ascens metòric de C's

Ciutadans va guanyar 5.585 vots i va obtenir l'ascens més fulgurant de la nit electoral amb el 14% dels sufragis. El partit taronja, sense massa estructura a la comarca i amb només 1 regidor, va capitalitzar el vot dels partidaris de la unitat de l'Estat Espanyol en un ascens meteòric des que fa una dècada va aparèixer a la vida política catalana. 
 
El PSC es manté més o menys com estava el 27S amb el 10% dels sufragis i 6.701 vots. 

El PP s'enfonsa, CeC no troba el seu lloc

La tercera pota del bloc del 155, el PP, va ser el gran derrotat de la nit. Els populars van perdre més de la meitat dels vots i es van situar com l'última de les forces parlamentàries amb 1.877 vots, el 3% del total.
 
Catalunya en Comú va caure 200 vots i en va obtenir el 4%
 
La polarització entorn a l'eix nacional també es va notar en el vot blanc i nul que baixen respecte el 2015. 
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política