Maria Xinxó presenta 'Jo també porto el llaç groc' a Platja d'Aro

INTERVÉ: Maria Xinxó, periodista

El llaç groc en record als presos polítics i els exiliats s'ha convertit en una constant que forma part de les nostres vides. El vesteixen les persones però també guarneix carrers, edificis i esdeveniments. La periodista Maria Xinxó ha intentat conèixer les raons personals que fan que la gent el llueixi en el llibre 'Jo també porto el llaç groc', que va presentar aquest diumenge a Platja d'Aro

Tot va sorgir a partir d'una idea del presentador i director d'Islàndia a Rac1, Albert Om, quan es preguntava com era que gent amb origens i pensaments diferents coincidien a l'hora de portar el llaç groc. La Maria Xinxó, que treballa al programa, va prendre la iniciativa i va agafar una càmera de fotografies i va començar a recórrer Catalunya per retratar i entrevistar a les persones que s'anava trobant amb el llaç groc. El resultat: un llibre molt visual que apel·la directament a les emocions. 

A les presentacions que ha fet del llibre arreu del territori, Xinxó s'acompanya d'alguns dels testimonis que ha retratat i citat. En el cas de Platja d'Aro va comptar amb Jesús Ruiz, un jove que va compartir mòdul a Soto del Real amb Jordi Cuixart i que, tot i que reconeix que no és independentista, porta el llaç groc perquè afirma que el president d'Òmnium és innocent.

'Jo també porto el llaç groc' és una publicació de Columna que va sortir a la venda el setembre i va per la segona edició. El pròleg és del defensor del llaç groc més internacional, Pep Guardiola.  

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política