El nou contracte d'escombraries de Sant Feliu es podria portar a ple a principis d'any

Intervenen: Laura Aiguaviva, regidora servei d'escombraries; Jordi Lluveras, portaveu GdC; Dolors Ligero, portaveu PDeCAT

El Govern de Sant Feliu de Guíxols preveu portar el nou contracte d'escombraries i neteja viària a aprovació a principis d'any. La regidora Laura Aiguaviva va explicar la situació del servei, en una comparaixença llargament esperada per l'oposició, que li va retreure no haver concretat res de per on aniran els trets.

L'edil va fer una llarga intervenció explicant fil per randa les actuacions fetes en l'àmbit de la gestió de les escombraries i servei de neteja i va posar molt èmfasis en la dificultat de fer el nou plec de condicions perquè cal revisar punt per punt les necessitats de la ciutat, els canvis hivern-estiu i garantir la seguretat jurídica.

La regidora va admetre que el servei d'escombraries és obsolet i que per això s'està treballant en el nou plec de condicions. Va explicar que en els darrers anys s'ha avançat molt en matèria de reciclatge i es mostra convençuda que es compliran els criteris que marca la UE de 50% de reciclatge efectiu el 2020.

L'oposició lamenta que no es concreti el futur

Tant GdC com el PDeCAT van retreure a la regidora que no expliqués com serà el nou plec de condicions. Els Comuns van respondre a l'optimisme de la regidora que la ciutat genera més escombraries i està més bruta i va fer preguntes no respostes com si el nou contracte inclourà un pla residu 0, quins objectius de recollida selectiva busca, què passa si no s'assoleixen els objectius, quina durada tindrà el contracte o si preveu la municipalització del servei.

El PDeCAT va llançar en cara de la regidora que la comparaixença la van demanar a l'octubre i van insinuar que és exagerat parlar d'una gran dificultat quan els serveis tècnics municipals saben què falla i què es necessita.

L'equip de govern va defensar la feina feta per Aiguaviva i van respondre als grups que els detalls de com serà el nou contracte s'explicaran quan aquest es presenti al ple. CUP i MES no van intervenir en el debat.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política