Torroella aplicarà un ambiciós pla d'igualtat

Torroella aplicarà un ambiciós pla d'igualtat
L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol avançar amb fermesa cap al foment de la igualtat de gènere i la lluita contra la violència masclista per això s'ha aprovat un ambiciós Pla Municipal d'Igualtat per al període 2018-2021, que concreta més de 30 propostes i accions per sensibilitzar, reflexionar i fer efectiva la igualtat d'oportunitats d’homes i dones. Ja del 2008 al 2011 l'ajuntament va desenvolupar un pla d'igualtat que després va quedar aparcat. Amb l'objectiu de treballar per fomentar la igualtat i prevenir la violència masclista el nou pla aprovat s'articula en diferents eixos: Presència i participació, Formació i Treball, Territori, Sensibilització i Conscienciació i Compromís Institucional.

Aquest és un pla transversal que integra totes les àrees de l'ajuntament i que busca també la implicació de la xarxa associativa del poble.

Com a pas previ l'àrea d'Acció Social va fer una enquesta a 150 dones per conèixer la seva opinió sobre cinc apartats relacionats amb la seva vida personal, social i laboral: Educació,  Treball, Vida familiar, Consciència feminista i Violència masclista. També es va fer una trobada presencial amb un grup de dones.

Aquest Pla p retén ser un instrument per analitzar, avaluar i impulsar les polítiques de dones al Municipi de Torroella de Montgrí, contribuint alhora a l’eradicació de les desigualtats produïdes per raó de gènere. Aquest nou instrument servirà també per lluitar contra la violència masclista.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política