Palafrugell debat amb la ciutadania el Pla Local d'Habitatge

Palafrugell

Data: 07/09/2023

Palafrugell ja treballa en l'elaboració del nou Pla Local d'Habitatge. La nova normativa serà efectiva pels propers sis anys després de l'arpovació i des del govern local volen que solucioni problemes com el difícil accés a l'habitatge. Perquè la ciutadania s'involucri, han organitzat diferents sessions perquè els palafrugellencs plantegin dubtes i facin les seves propostes del que creuen que és necessari a la ciutat. La primera serà el dia 12 a partir de les 18h a Can Genís.

L'Ajuntament de Palafrugell ha posat a debat de la ciutadania el nou Pla Local d'Habitatge. L'objectiu del consistori és aprofundir en quina és la situació al municipi pel que fa a l'habitatge i traçar el marc de treball que s'ha de dur a terme en els pròxims sis anys. Un procés que el marca la llei, però que l'equip de govern vol aprofitar per conèixer les opinions dels palafrugellencs.

És per això que s'han organitzat diferents sessions informatives per explicar i plantejar propostes pel nou pla. La primera d'elles és la de dimarts dia 12 a les 18h a Can Genís. Aquesta ha de servir perquè es parlin de les problemàtiques que viu Palafrugell com l'elevat preu de l'habitatge o l'eficiència energètica.

A banda d'aquesta primera sessió, també se'n plantejaran d'altres amb altres actors com les entitats socials, el sector de l'urbanisme i una especialment pels joves.

Per fer conèixer les opinions dels ciutadans, també s'ha publicat una enquesta oberta a tothom. Aquesta planteja preguntes d'opinió respecte a l'habitatge i d'altres amb l'objectiu de saber quina és la situació de cada veí i veïna.

De la diagnosi que ha fet el consistori destaquen tres problemàtiques: el desequilibri entre oferta i demanda dels pisos de lloguer, el preu de l'habitatge i les dificultats per accedir a habitatges a la localitat. Un principi d'anàlisi del nou pla que volen tenir enllestit d'aquí a un any.

Un nou Pla que vol canviar la situació de l'habitatge a la ciutat i que s'ha d'adaptar a les necessitats dels ciutadans.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política