Santa Cristina homenatja dos veïns afusellats pel règim franquista

Intervenen: Sònia Pujol, segona tinent d'alcalde / Júlia Vendrell, néta d'un dels homenatjats

Marià Vendrell Reixach i Joan Llambí Albertí van ser dos cristinencs de la CNT perseguits, injustament jutjats i afusellats pel franquisme l'any 1939. Per dignificar-los i preservar al seva memòria, l'ajuntament de Santa Cristina d'Aro i l'arxiu municipal els van homenatjar aquest dilluns coincidint amb el Dia Nacional dels represaliats per la Guerra Civil i el Franquisme. Es tracta d'un acte de memòria històrica integrat dins del programa d’activitats que es fan a la Vall d’Aro dedicat a la commemoració de les Brigades Internacionals. 

Va ser un acte multitudinari i emotiu en què no hi van faltar els familiars dels condemnats a mort, que van poder reivindicar els seus parents i recordar que van ser perseguits i assassinats per les seves idees polítiques.  Les famílies feia anys que esperaven aquest reconeixement, que entomen amb la gratitud de saber que no cauran en l'oblit. 

Els dos homenatjats tindran una placa commemorativa a la façana de l'antic ajuntament. Es col·locarà també una llamborda Stolperstein davant del mateix edifici municipal en record d'Eusebi Vicens Saguer, el veí cristinenc que va ser deportat i va morir al camp de concentració nazi de Gusen.  

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política