El Síndic de Palamós veu una millor feina dels serveis socials

Palamós

Data: 19/02/2020

Intervé: Mauri Vilar, Síndic de Greuges de Palamós

El Síndic de Greuges de Palamós ha presentat al ple del mes de febrer l'informe anual d'actuacions de l'any 2019. El document presenta 75 actes registrades, que es divideixen en 46 consultes, 27 queixes i dues actuacions d'ofici. Segons el defensor dels ciutadans davant l'administració el volum d'actuacions tendeix a disminuir per la millor dotació dels serveis socials i per un cert repunt econòmic.  

Tot i la notícia positiva, el Síndic ha remarcat que la desigualtat i la precarietat laboral segueixen com dos dels principals problemes existents a la vila per alguns dels ciutadans de Palamós. 

Pel que fa a les actuacions d'ofici, el Síndic de Palamós s'ha dirigit al Síndic de Catalunya pel malestar social amb els canvis de personal als serveis socials comarcals, així com pel temps d'espera abans no es dona cita. En aquest cas, la institució superior del mateix Síndic va respondre que s'esperen millors actuacions en el futur amb un augment de personal, però que no hi ha hagut cap irregularitat. 

El Síndic ha comptabilitzat fins a tres respostes negatives: una per la impossibilitat d'un ciutadà de fraccionar un pagament davant l'administració pel seu incompliment en el passat i dues negatives més a la demanda d'habitatge social per la manca dels mateixos.  

Pel que fa a la temàtica de les actuacions, el Síndic ha hagut d'intervenir en 9 ocasions per conflictes de convivència entre veïns, principalment per emissions o per animals domèstics, 7 vegades per pal·liar problemes amb tributs i sancions, 5 per temes d'urbanisme, 4 per empadronaments i 5 per les dificultats de les famílies a l'hora de trobar habitatges o bé per desnonaments. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política