Consells de seguretat dels Mossos i Protecció Civil per la manifestació de la Diada

Consells de seguretat dels Mossos i Protecció Civil per la manifestació de la Diada
Baix Empordà

Data: 11/09/2018

Milers de persones sortiran avui del Baix Empordà per assistir a la gran manifestació "Fem la República Catalana" a la Diagonal de Barcelona per demanar la independència de Catalunya, l'alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats. Ho faran en transport públic, en vehicle privat o en algun dels 57 autobusos que l'ANC ha omplert a la comarca. 


Una manifestació ordenada

Els Mossos d'Esquadra i Protecció Civil de la Generalitat han emès una sèrie de consells de seguretat per garantir el bon funcionament de la mobilització, com mantenir la calma en tot moment, desplaçar-se de forma ordenada i respectuosa i seguir les instruccions de seguretat. Així mateix, recomanen no difondre falsos rumors a les xarxes socials ni crear cap situació de risc. 

En cas d'evacuació, criden a la calma, a evitar les corredisses i a seguir les indicacions dels cossos de seguretat i d'emergència presents.


Precaució

Pel gran volum de gent que s'espera, és important tenir cura de les pròpies pertinences i procurar no deixar oblidades o desateses les bosses o motxilles per evitar situacions confuses. 

Cal també portar sempre la documentació a sobre i portar els nens i nenes a coll o de la mà i identificats amb una polsera o targeta visible amb les dades personals i de contacte dels familiars. Així mateix, es recomana tenir especial atenció amb la gent gran i les persones amb discapacitat i que portin també una identificació amb les dades de contacte.


Comoditat i sentit pràctic

Com que la manifestació durarà diverses hores, es recomana portar roba i calçat còmode, anar ben hidratat i portar aigua en ampolles de plàstic. 
Si es va en grup, és important acordar un punt de trobada fora de la zona de la manifestació per si el grup es separa trobar-se de nou ràpidament. 
Les autoritats recorden també que no s'ha d'obstaculitzar ni aturar les vies de pas ni pujar a baranes, reixes, papereres o qualsevol tipus de mobiliari urbà. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política