Nou Pla Estratègic per desenvolupar l'economia i l'ocupació de Guíxols-Vall d'Aro

Aquest matí, els alcaldes Carles Motas, Maurici Jiménez i Josep Xifre, han presentat les primeres actuacions del pla a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro i s'Agaró. El Pla encara es troba treballant en una diagnosi detallada de la situació a tot el territori, amb la intenció de tenir molt definits cada un dels punts a executar. Es preveu que aquest estigui redactat i a punt per treballar a finals de desembre de l'any actual. 

Els municipis de la Vall d'Aro i Sant Feliu de Guíxols s'han unificat per dissenyar i desplegar un pla estratègic pel desenvolupament econòmic i la creació d'ocupació al territori.

El Pla encara es troba treballant en una diagnosi detallada de la situació a tot el territori, amb la intenció de tenir molt definits cada un dels punts a executar. Es preveu que aquest estigui redactat i a punt per treballar a finals de desembre de l'any actual. Ens ho explica la Laia Pellejà, consultora d'Activa Prospect, l'empresa consultora que treballa en la diagnosi prèvia a la redacció del pla.

El Pla estratègic vol comptar amb l'opinió del teixit empresarial del territori, més enllà de la visió política dels municipis Guíxols-Vall d'Aro. Per aquesta raó, dins del procés de la diagnosi, s'ha enviat una enquesta a les empreses. Un sector que volen escoltar durant tot el procés per conèixer els seus problemes del dia a dia.

Sant Feliu de Guíxols, Castell-Platja d'Aro - s'Agaró i Santa Cristina d'Aro col·laboren en diferents àmbits més enllà de l'econòmic. Un treball conjunt del qual estan molt contents i que resulta (molt enriquidor) "cabdal per la demarcació" i la seva ciutadania.

El darrer març ja van començar a oferir-se cursos de formació, basant-se en la demanda del teixit empresarial dels tres municipis. Aquests ja acumulen una assistència d'unes 150 persones. Els cursos s'han dividit en dues parts diferencials: els que són per a gent a l'atur amb formació en disciplines com la jardinera o la neteja d'entre altres i cursos per als empresaris i empresàries del territori, com en màrqueting digital, per exemple.

Sota l'objectiu global de desenvolupar el territori econòmicament, si troben diferents temes que ja fa anys que s'identifiquen com a punts crítics que frenen aquest desenvolupament. Com pot ser, per exemple d'entre altres, la falta de més recursos de mobilitat públics disponibles per accedir a diferents poblacions a formar-se o a treballar.

Aquests treballs i la redacció del Pla Estratègic, estan subvencionats pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) amb 30.000 €. La idea és tenir-lo llest a finals d'aquest any per començar a executar cada un dels punts del pla entre els tres municipis. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política