Adjudiquen la construcció del nou pou d'aigua de Fontanilles

INTERVÉ: Lluís Sais, alcalde de la Bisbal

Adjudicades ja les obres de construcció del pou d'aigua de Fontanilles que ha de donar servei als municipis de La Bisbal d'Empordà, Forallac, Corçà, Madramanya i Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura; a més de resoldre els problemes puntuals de contaminació d'aigua que arriba de Castell d'Empordà. La comunitat intermunicipal Daró-Ter ha adjudicat per via d'urgència les obres per construir un pou nou a Fontanilles i fer una nova sortida a l'actual. .Els Ajuntaments de la Bisbal d'Empordà, Forallac, Fontanilles, Serra de Daró i la mancomunitat de pobles de Corçà, Maramanya i Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura finançaran l'obra amb una subvenció de l'ACA, el projecte s'enfila als 320 mil euros.

Una opció era sanejar el pou actual però es va resoldre que és més efectiu fer una nova sortida d'aquest pou. Amb una vàlvula que connecti els dos pous s'aconseguirà que l'aigua arribi a la Bisbal i Forallac amb el cabal que aquests municipis tenen contractat.

A més des de la Bisbal asseguren que amb aquesta obra es resoldrà el problema de contaminació d'aigua que puntualment pateix la vila. Actualment l'aigua que s'utilitza a la Bisbal passa per uns filtres de carbó actiu que neutralitzen els herbicides, si no fos així podria arribar contaminada i no es podria utilitzar pel consum l'aigua de l'aixeta.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política