5 baixempordanesos estaran a la Diputació de Girona

Baix Empordà

Data: 26/06/2019

Josep Sala, alcalde de Forallac i un històric convergent de la comarca, repetirà com a diputat provincial amb Junts per Catalunya. De la mateixa manera, l'exalcalde socialista de Palafrugell, Juli Fernández, revalidarà el càrrec, així com el seu rival polític més directe i actual batlle de Palafrugell, Josep Piferrer, d'ERC. A Palamós, la victòria del també republicà Lluís Puig ha propiciat l'entrada de la seva mà dreta a la Diputació, Maria Puig. Per la seva part, l'alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, ha aconseguit entrar a l'òrgan supramunicipal després de concórrer als comicis amb l'agrupació d'electors de Tots per l'Empordà, un grup format per partits independents de tota la comarca. 

En aquesta ocasió, han entrat a l'hemicicle fins a 5 agrupacions electorals. Junts per Catalunya compta amb el número més elevat de diputats, 11, mentre que ERC segueix de prop la formació de Puigdemont, amb 9 representants. Per la seva part, el PSC compta amb 4 diputats. Completen la sala de representants Independents per la Selva, Tots per l'Empordà i la CUP, amb un representant cadascun.  

L'acord per governar la Diputació es debat tant a Girona com a Barcelona ja que podria incloure pactes en altres diputacions. La decisió però, està en mans de Junts per Catalunya, que haurà de decidir si pacta amb ERC i opta pel pacte de país, o si vol fer un acord amb el PSC i aposta de nou per un pacte sociovergent.  

Un dels canvis més importants ha estat l'augment del nombre de dones al ple. Al 2015 només hi va haver 3 dones escollides diputades de 27 cadires disponibles, mentre que al 2019 les dones ja ocupen 10 seients. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política