Set ajuntaments de la comarca hauran de despenjar pancartes i símbols dels edificis

Baix Empordà

Data: 29/03/2019

Intervé: Lluís Puig, alcalde de Palamós

Segueix la guerra de símbols també al món local. Set ajuntaments del Baix Empordà han rebut un requeriment que els insta a despenjar simbologia política dels edificis municipals durant el periode electoral. 

La Junta Electoral de zona de La Bisbal d’Empordà ha donat la raó a Ciutadans, que havia interposat una denúncia, i obliga els ajuntaments de La Bisbal, Forallac, Palafrugell, Santa Cristina d’Aro, Palamós, Sant Feliu de Guíxols i Torroella de Montgrí a retirar pancartes, llaços grocs, estelades o qualsevol símbol partidista de les dependències municipals.

La Junta Electoral requereix als set ajuntaments a què comuniquin la retirada de la simbologia partidista des del mateix moment de la recepció de l’acord. La majoria han fet efectiva la petició i ja han enretirat els símbols, tot i que apunten que serà només en periode electoral, és a dir, fins l'endemà de les eleccions municipals. 

L'ajuntament de Castell-Platja d'Aro va ser el primer a ser denunciat i ja la setmana passada va enretirar la pancarta que demanava llibertat pels presos polítics. En cas de no obeir, s'exposarien a sancions.

Totes 8 denuncies han estat interposades pel grup de Ciutadans, que al·lega que cal preservar la imparcialitat de l'administració. Actualment, al Baix Empordà el partit taronja només té representació a l’ajuntament de Castell-Platja d’Aro.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política