L'oposició palamosina retreu l'augment de les retribucions del Govern

Palamós

Data: 31/07/2019

Intervenen: Lluís Puig, alcalde de Palamós, Josep Coll, portaveu del PSC a Palamós, Raimon Trujillo, portaveu de Junts per Catalunya a Palamós i Roser Huete, portaveu de la CUP a Palamós

El govern de Palamós ha aprovat les retribucions dels càrrecs electes del consistori pels propers 4 anys en un ple on l'oposició ha criticat les catorze pagues que rebran els membres del govern i l'augment de sou del 14% d'un grup de regidors que en aquesta legislatura seran 10, en comparació amb els 8 de la passada.  

El PSC de Josep Coll ha criticat l'augment dels sous i ha assegurat que aquesta és la constatació de la professionalització de la política palamosina. A més, el portaveu socialista ha proposat que aquesta mesura se sotmeti a votació en un procés de participació ciutadana. 

L'alcalde, Lluís Puig, ha defensat les retribucions tenint en compte els sous que es van establir a la Corporació l'any 2007, superiors als actuals i precisament quan els socialistes governaven la vila. 

La representant de la CUP, Roser Huete, ha criticat la duplicitat de sous provinents de l'administració de la Primera Tinent d'Alcalde, Maria Puig, que sumarà una dedicació exclusiva com a vicepresidenta de la Diputació als pagaments per indemnització rebuts de l'Ajuntament. De la mateixa manera, Huete ha retret a l'alcalde que hagi deixat competències però que hagi augmentat el seu sou. 

Puig ha defensat l'aprovació de la seva retribució si es tenen en compte els sous que perceben els alcaldes de municipis propers. 

Per la seva part, Junts per Catalunya ha remarcat l'honradesa del govern a l'hora de voler buscar complicitats amb l'oposició per aprovar aquestes retribucions. No obstant això, el portaveu de Junts per Catalunya, Raimon Trujillo, ha criticat que es votin les retribucions quan tot just comença la legislatura, ja que no se sap ben bé quina càrrega de treball tindrà cada regidor. En la mateixa línia, el representant de Junts ha remarcat l'augment de la despesa de l'ajuntament a l'hora d'abonar els pagaments a la seguretat social, el que suposarà una despesa extra de 50.000 euros anuals. 

Les retribucions dels regidors també es veuran augmentades en un 10%, ja que passaran dels 525 euros als 580 per l'assistència al ple.  

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política