El Suprem rebutja jutjar Bassa i la resta del Govern de l'1-O a Catalunya

El Suprem rebutja jutjar Bassa i la resta del Govern de l'1-O a Catalunya
Torroella de Montgrí

Data: 28/12/2018

El Tribunal Suprem Espanyol rebutja que Dolors Bassa i la resta de membres del Govern encausats per l'1-O siguin jutjats a Catalunya. En una interlocutòria de 39 pàgines l'alt tribunal resol traspassar només els casos dels membres de la mesa del Parlament i Mireia Boya al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Els lletrats dels activistes Jordi Cuixart i Jordi Sánchez i els polítics Dolors Bassa, Raül Romeva, Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Turull, Josep Rull i Carme Forcadell van qüestionar la competència del TS per resoldre el cas i van afirmar que se'ls vulnerava el dret a la doble instància. Argumentaven que els fets jutjats es van cometre dins de Catalunya i per tant la sala competent era la del TSJC.

El Tribunal presidit per Manuel Marchena ha rebutjat les al·legacions però ha deixat fora del cas els acusats només per desobediència. Els exmembres de la mesa del Parlament  Anna Simó, Ramona Barrufet, Lluís Guinó, Lluís Maria Corominas, Joan Josep Nuet i l'exdirigent dela CUP Mireia Boya.

La interlocutòria sostè que en el sistema consitucional espanyol no existeix el ret a ser jutjat prop del domicili familiar i no entra a valorar l'argument de que a Catalunya els jutjats podrien utilitzar el català, llengua amb la que s'expressen millor, sense necessitat de traducció simultània, fet que pot fer perdre la naturalesa d'algunes expressions.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política