Els municipis grans del Baix Empordà aproven en transparència web però els petits suspenen

Baix Empordà

Data: 26/04/2018

Els municipis més grans del Baix Empordà aproven en transparència i administració electrònica, essent Palafrugell la vila amb millor nota de tots.

L'estudi Infoparticipa de la UAB ha analitzat els 37 municipis de la comarca a través de 52 indicadors de transparència electrònica, com per exemple si hi ha informació sobre els càrrecs electes al web, si es pengen les actes dels plens, si es publica el pressupost i les modificacions que es fan o si es proporcionen eines de participació ciutadana a través de la plana web, entre d'altres.

Palafrugell, el millor

A nivell comarcal l'estudi identifica un patró molt clar de comportament. Mentre els municipis grans aproven, els petits encara tenen molt per treballa
Dels municipis grans destaca Palafrugell amb un 71% de respostes afirmatives i compliment a quasi tots els indicadors que posa damunt la taula l'estudi. Té per millorar el fet que no apareix les retribucions dels càrrecs electes al web, que no és fàcil trobar el desglossat del pressupost municipial o que no hi ha explicitat un organigrama clar de les funcions dels edils.

La resta de municipis de més de 10.000 habitants de la comarca aproven tots excepte La Bisbal, si bé a distància de Palafrugell. Castell-Platja d'Aro i Torroella i l'Estartit obtenen un 54%, Palamós i Sant Feliu de Guíxols un 52% i Calonge i Sant Antoni un 5 pelat. La Bisbal voreja l'aprovat amb un 48%. L'estudi troba a faltar diferents coses depenent del municipi com podria ser l'agenda de l'alcalde o alcaldessa, les retribucions, el pressupost o l'inventari del patrimoni municipal.

A l'altra banda  de la balança hi ha els municipis petits. Aquells de menys de 1.000 habitants la feina és ingent i la majoria no arriben al 20% Com Foixà o Jafre o el superen per poc com el 23% de La Pera o el 25% de Verges.A la franja mitja hi ha municipis com  Forallac amb un 40% o Santa Cristina amb un 38%.

Cap segell de qualitat a la comarca

L'estudi Infoparticipa és un treball de la UAB que analitza la transparència a la web de les administraicons públiques de l'Estat Espanyol i els atorga segells de qualitat. Al Baix Empordà cap municipi obté al segell, que si obtenen poblacions  com Anglès, Bescanó, Canet d'Adri, Cassà de la Selva, Celrà, Llagostera, Palau-Saverdera, Puigcerdà, Riudaura, Riudellots de la Selva, Roses, Sant Gregori i Girona.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política