Un centenar de persones reben a l'alcalde de Verges entre aplaudiments als Jutjats

Intervenen: Benet Salellas, Advocat d'Ignasi Sabater; Ignasi Sabater, Alcalde de Verges

Somrient i aparentment tranquil l'Alcalde de Verges ha entrat als Jutjats de La Bisbal ovacionat i al crit de "No estàs sol"· Unes 200 persones han acompanyat a Ignasi Sabater que ha declarat acusat d'un delicte d'odi contra la Guàrdia Civil per l'episodi de les rodes punxades a Verges poc després de l'1 d'Octubre.

Sabater ha declarat durant 45 minuts i ha respost a les preguntes de totes les parts. La defensa, exercida per Benet Salellas, ha anunciat que presentarà un escrit demanant la lliure absolució que s'hauria de resoldre en els propers dies.

El Fiscal de Delictes d'Odi de Girona s'ha desplaçat expressament fins a La Bisbal per fer un interrogatori que la defensa ha qualificat de dur i insistent, intentant demostrar 'odi a Espanya'.

De l'1O a la punxada de rodes

La defensa ha explicat el context en el que es desenvolupen les declaracions per les quals vinculen Sabater amb un delicte d'odi. Des de l''A por ellos' a la violència exercida per la Guàrdia Civil a La Tallada, passant per una amenaça anònima a l'Alcalde o el seguiment sense motiu aparent d'un cotxe patrulla de la Benemèrita.

També ha ressaltat que la punxada de rodes va ser un acte organitzat i que es va utilitzar material especiífic. El Batlle de Verges ha negat tenir odi a la Guàrdia Civil i ha acreditat que després de la punxada de rodes va demanar calma a la població. Ha reiterat el seu compromís amb la cultura de la pau i amb la defensa pacífica dels seus ideals.

Suport 'in situ' de càrrecs electes d'ERC, PDeCAT i CUP

A més de nombrosos ciutadans i ciutadanes, Sabater ha rebut el suport 'in situ' de càrrecs electes d'ERC, PDeCAT i CUP.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política