A Can Saleta encara es pot comprar amb pessetes

INTERVÉ:  Montserrat Sala Albertí, Can Saleta

El Banc d'Espanya ha allargat el termini per canviar pessetes per euros. Quan el 2001 es va posar la moneda europea en circulació, es va decidir que el límit del termini per fer el canvi en el Banc Central s'allargaria fins al 2020, però la pandèmia ho està alterant tot. A causa del trasbals provocat pel coronavirus s'ha decidit donar un marge de mig any, fins al 30 de juny, per aquells que encara necessitin intercanviar els diners.
Per fer-ho s'ha de demanar hora a l'oficina de Barcelona del Banc d'Espanya i seguir una sèrie de tràmits tot i que n'hi ha que ens faciliten la feina i encara permeten comprar amb l'antiga moneda.

A Can Saleta de Santa Cristina es pot pagar amb pessetes des de 1870, una de les poques botigues de tot Catalunya en la que encara accepten cobrar amb peles. En un principi ho volien fer fins al 2021, però com que el Banc d'Espanya ha allargat el termini ho allargaran uns mesos més.

Des de Can Saleta expliquen que durant l'actual campanya de Nadal ha passat una mitja d'una persona al dia a pagar en pessetes. Persones que s'avien que el límit per fer el canvi s'està acostant i que els hi arriba la informació a través d'internet o el boca a boca. Des del negoci familiar comenten que s'hi acosta gent de tota la província. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política