Robert Huertas: "Els Mossos em van agafar com a referent de mediador"

INTERVÉ: Robert Huertas, regidor de la CUP de Torroella de Montgrí

La Guàrdia Civil ha citat a declarar el regidor de la CUP de Torroella de Montgrí, Robert Huertas, dilluns que ve a les deu del matí a l'Estartit per un presumpte delicte d'amenaces durant el boicot de l'acte de Ciutadans del 26 de gener, quan una concentració antifeixista va impedir que la formació taronja muntés una taula informativa davant la visita del portaveu al Parlament, Carlos Carrizosa.  

Sense conèixer els detalls exactes de la denúncia i pel que van comentar els agents encarregats de dur la citació a Huertas, hauria estat un vilatà vinculat al grup torroellenc de Ciutadans qui hauria fet l'acusació a títol personal i s'hauria referit a amenaces de mort. L'edil cupaire reconeix tenir sensacions trobades: afirna que per una banda ho viu amb cert neguit però, per l'altra, amb la consciència tranquila de no haver proferit cap comentari d'aquest tipus. 

Afegeix que va ser molt proactiu en la mobilització, sempre des de les accions pacífiques, i que fins i tot va ser considerat un referent pels Mossos d'Esquadra a l'hora d'intermediar entre el cos policial i els manifestants més exaltats. 

Robert Huertas té clar que tot plegat és part d'una estratègia provocadora habitual en Ciutadans. La primera part d'aquesta suposada provocació va ser la visita al municipi de l'exconsellera empresonada Dolors Bassa, la segona és aquesta denúncia. 

L'advocat encarregat del cas de Huertas és Benet Salellas, ja habitual entre els encausaments a representants de la CUP. Tot i que la decisió final correspon al regidor torroellenc, entre els dos han d'acabar de decidir si opten per presentar-se i declarar, presentar-se sense declarar o, directament, no presentar-se. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política