Creen la coalició de partits municipalistes UPM.CAT

INTERVÉ: Jordi Colomí, Unió de Partits Municipalistes

Les sigles UPM, vinculades des de sempre a la política municipal de Torroella de Montgrí, creixen. La formació torroellenca Unitat i Progrés Municipal signa un acord amb el MES, el Moviment d'Esquerres, per formar la coalició UPM.CAT, la Unió de Partits Municipalistes, que de moment ja compta amb sis llistes d'arreu de les comarques gironines que es presentaran a les eleccions del 26 de maig.  

Sota el lema 'fem poble, fem país' UPM.CAT vol aglutinar forces polítiques municipalistes catalanistes que més enllà d'aquest punt de partida també comparteixin una visió progressista de la política local, entesa com de defensa dels drets bàsics dels ciutadans i de millora de les seves condicions de vida. 

Es vol que aquest sigui l'únic fil conductor de les forces que s'hi puguin afegir i no hi ha pressa per anar creixent perquè asseguren que la prioritat no és la de sumar esforços per tenir presència a les entitats supramunicipals, com els consells comarcals o la Diputació de Girona. 

UPM.CAT neix amb l'Empordà com a embrió. Al Baix Empordà compta, a part de la UPM de Torroella, amb el Moviment d'Esquerres de Sant Feliu de Guíxols i amb una nova llista a Begur, Més Begur i Esclanyà. A l'Alt Empordà tindrà representació a Llançà i Pont de Molins. També s'hi ha afegit Flaçà, al Gironès. Compten créixer més encara i ja hi ha contactes per tenir presència a quatre municipis més, entre ells Santa Coloma de Farners i Palau-Saverdera. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política