Gran èxit de la 2a edició de la Universitat Europea celebrada a Torroella

Torroella de Montgrí torna a acollir la celebració de la 2a edició de la Universitat Europea del Consell Català del Moviment Europeu, una associació pluralista i independent, formada per col·lectius i persones que té com a finalitat treballar per aconseguir una Europa que avanci vers una veritable unió política.

Aquest cap de setmana Torroella de Montgrí ha tornat a acollir la celebració de la segona edició de la Universitat Europea del Consell Català del Moviment Europeu al Museu de la Mediterrània. De fet, des del municipi s'ha expressat que hi ha la voluntat de constituir-se en la seu permanent d'aquest esdeveniment.

El Consell Català del Moviment Europeu, que entre altres objectius també treballa per fomentar i aprofundir a Catalunya les relacions entre els diferents pobles, nacionalitats i regions d'Europa de cara a la unitat europea, està integrada per una àmplia representació de la societat catalana, com partits polítics, organitzacions empresarials, ajuntaments, universitats, associacions econòmiques, professionals i acadèmiques.

Durant el transcurs de l'edició, doncs, s'han organitzat diferents taules rodones amb professionals de reconegut prestigi sota el títol «Una Europa útil per als joves», en què s'ha parlat sobre el present i el futur de l'economia catalana i europea i la seva geoestratègia, i com influeix la triple transformació que estem vivint avui dia: demogràfica, tecnològica i ecològica.

També s'han compartit reflexions, opinions i crítiques sobre quina és l'Europa que necessita la joventut i la importància que aquests participin en les eleccions europees, ja que el 90% d'ells se senten europeus, però la majoria no hi confia, i per a revertir-ho, seria idoni implicar-los més en les polítiques públiques.

Per altra banda, s'ha obert el debat de com afecten les decisions europees en el dia a dia d'una persona, com per exemple en el transport o la formació. A més, durant la jornada, s'ha incidit en quins elements aporta la Unió Europea als municipis i també s'ha encetat el meló de l'Europa de demà en el nou ordre mundial, en què els assistents han preguntat als ponents sobre la Guerra d'Ucraïna, els Països BRIC i els principis de la UE, entre altres qüestions.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política